La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, el director del Palau, Vicent Ros i els coordinadors del cicle, Manolo Tarancón i Amadeu Sanchis, han presentat hui la segona edició de «Emergents al Palau», que es desenvoluparà del 10 de febrer al mes de juny de 2019 i que forma part del projecte de «Palau Obert» que comprén «Jazz a Poqueta Nit», «Rock, pop…, al Palau» i «Palau Electrònic».

«Emergents és un projecte que el Palau de la Música va desenvolupar per primera vegada l’any passat i que va aconseguir molt bons resultats, per la qual cosa hem decidit mantindre’l i afermar-lo en la programació. És una manera d’estendre la nostra mà a aquells que ho tenen més difícil, a les bandes i els grups que són independents i que no han tingut moltes oportunitats», ha afirmat la regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música en la presentació d’esta nova edició de Emergents.

Es tracta d’un cicle que dóna l’oportunitat a bandes, solistes i grups valencians d’estils molt diferents que estan fora dels circuits comercials, per a expressar-se artísticament en el Palau de la Música. Es manté la condició que almenys la meitat dels inscrits han d’acreditar el seu empadronament a la ciutat de València o en la seua àrea metropolitana. No podran inscriure’s aquells grups o artistes que hagen editat quatre o més discos o que tinguen contracte professional en vigor.

«És una manera de posar a l’abast d’estos grups els diferents canals de difusió del Palau de la Música i també la infraestructura i les condicions acústiques del Palau que és, evidentment, un espai on tots els músics volen actuar», ha afegit Glòria Tello, qui ha ressaltat que a tots els grups seleccionats «se’ls gratifica econòmicament i se’ls dóna d’alta en la Seguretat Social, una cosa que no sempre ocorre».

Glòria Tello ha qualificat este cicle «Emergents» com a «un projecte nou que entra perfectament en la nostra línia de Palau Obert, i també com una forma d’obrir-nos a públics i artistes que fins ara no han vingut al Palau».

El cicle consta d’un total de 8 concerts, amb l’actuació de dos grups en cadascun d’ells i amb un preu de només 7 € per als assistents. Els estils als quals poden optar són Pop, Folk, Blues, Rhythm&Blues, Soul, Jazz, Fusió-Mestissatge, Música d’autor, Rock, Indie- Alternativa- Electrònica i Surf- Garatge-Punk.

Prèviament hi haurà una selecció dels grups inscrits per a triar els 16 que hi participaran. El comité de selecció estarà format per les i els periodistes especialitzats: Irene Herreras (integrant de l’equip del programa Territori sonor i col·laboradora de Beat València), Mireia Pérez (presentadora del programa musical de À Punt, L’Estudi, actriu i integrant del grup Sokolov), María Carbonell (redactora i fotògrafa en Alquimia Sonora, col·laboradora de Los Ojos de Hipatia, Buen Salvaje i El Asombrario i directora de la promotora Pita Sound Prom), Mariano López (periodista musical, escriptor i integrant de Territori Sonor), Javier Pérez (periodista musical i responsable en Ràdio Klara del programa Club de amigos del crimen) i Raúl Tamarit (col·laborador habitual en NEO, (Levante – EMV), Zona LP (Las Provincias), On the rocks, Ruta 66, Efe Eme, Beat Valencia i labors de composició de Los Radiadores).

Com en l’edició passada en la qual va actuar Nacho Vegas, hi haurà un concert de cloenda amb un músic reconegut.

Abans de començar el cicle de concerts, el públic podrà assistir a la xarrada “Problemes i reptes en la projecció dels grups i solistes valencians a nivell de l’Estat”, que serà moderada per Juan Vitoria i que tindrà lloc a la Sala Martín y Soler del Palau de la Música en un dia a determinar.

El calendari de cara a les inscripcions, selecció i publicació dels seleccionats serà el següent:

Apertura d’inscripció dels grups: dissabte 12 gener; tancament de sol·licituds d’inscripció: dissabte 19 gener a les 22.00h; enviament al comité de selecció: 20 de gener;  reunions del Comité de selecció: 21 al  24 de gener; anunci grups triats: 25 de gener; sorteig: 28 de gener al programa Territori Sonor. El primer concert s’oferirà el 10 de febrer.

La inscripció es realitzarà a través de la secció “Inscripció”, integrada dins de la pàgina web oficial del cicle: http://emergentsalpalau.es, on també es podrà accedir a les bases i a tota la informació del cicle.