El servei de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València ha posat en funcionament dos nous carrils bici, a l’avinguda Joan XXIII i a l’avinguda de Burjassot, que se sumen als oberts la setmana passada, com a resultat també de les peticions veïnals en els pressupostos participatius i de les obres iniciades esta tardor.

El carril bici de l’avinguda Burjassot és de 1.905 metres, tal com s’ha sol·licitat, i permet moderar la velocitat de circulació en la via i reforçar el seu caràcter barrial, dotant-la de nous passos per a vianants que faciliten la permeabilitat entre els seus dos marges, al mateix temps que es generen places d’aparcament de motos (44 en calçada), s’augmenta les zones de càrrega i descàrrega (s’han augmentat les existents i s’han ampliat en 4 més) i s’adeqüen els guals per a vianants a la normativa en vigor.

El traçat del carril bici discorre a cota de calçada en tota la seua longitud excepte en les zones de la plataforma de les parades de l’EMT i en la connexió amb el carril bici de Nicasio Benlloch, on discorre a cota de vorera; i en general és de 2,50 m d’amplària.

A més, l’actuació s’ha aprofitat per a introduir millores per a les persones que van a peu, incorporant 5 nous passos de vianants (junt als carrers Pare Carbonell, Benicadell, Aitana, Quartell i Florista), ampliant voreres (intersecció amb carrer San Pancraci,  avinguda Peset Aleixandre,  al costat del carrer Miguel Galán i carrer Florista), o reubicant passos de vianants i ampliant la superfície de pas per a fer més eficients els recorreguts.

D’altra banda, els aparcaments per a persones amb mobilitat reduïda i la parada de taxis no s’han modificat. Així mateix, l’actuació es completarà amb un ramal addicional per la plaça del Pintor Dubón i el carrer de la Florista fins al carrer del Doctor Nicasio Benlloch.

 CONNEXIÓ ENTRE MARXALENES, TORREFIEL I BENICALAP

També s’ha posat en funcionament un tram del nou carril bici que connectarà l’avinguda dels Germans Machado, des de la intersecció amb l’avinguda Joan XXIII, amb el carril bici del carrer Just Ramírez, enfront del poliesportiu Municipal del Parc de Marxalenes. El tram que s’ha obert és el comprés entre el carrer Periodista Gil Sumbiela i el carrer Just Ramírez, amb una longitud de 426 metres. La longitud total de carril serà, no obstant això, de 996 m, que discorreran de manera segregada i amb un ample de 2,5 metres per l’antiga línia d’aparcament, per la qual cosa en l’avinguda Joan XXIII s’ha traslladat esta i el carril bus cap a la mitjana, passant dels huit carrils previs (dues EMT/Taxi, sis resta de vehicles) als nou actuals (dos EMT/Taxi, dos bici i cinc per a la resta de vehicles).