La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València ha llançat la quarta edició de la campanya ‘No sóc el teu joguet’, amb la qual conscienciarà tant a xiquetes i xiquets com també a les persones adultes de la importància implícita en la decisió d’incorporar un animal a la família. «És una decisió que s’ha de prendre tenint en compte la responsabilitat que implica que ens acompanye un animal en el nostre dia a dia, un ésser viu al que haurem de dotar de tot el necessari per garantir que totes les seues necessitats estiguen cobertes», ha explicat la regidora Glòria Tello.

Amb la idea principal que els animals no són regals sinó éssers vius que cal cuidar, esta campanya pretén fer una crida just abans de les dates nadalenques per reflexionar sobre la responsabilitat que suposa la tinença d’un animal. Tal com ha destacat Tello, «som plenament conscients que aconseguir conscienciar en el respecte animal a les noves generacions és l’única manera per poder garantir un futur millor i respectuós. Un futur en el quan tindrem una societat plenament conscient que els animals són éssers vius amb sentiments, que cal cuidar i que no són joguets ni regals de Nadal».

Amb esta finalitat, la regidoria ha plantejat una campanya amb un cartell dissenyat per Cristina Durán que, a més, consistirà en la inserció de publicitat als mitjans de comunicació, als autobusos de diverses línies de l’Empresa Municipal de Transport de València i també a algunes de les  marquesines de la ciutat, introduint informació al canal EMtv de tota la flota, amb més de 400 vehicles. També es repartiran cartells, calendaris i separadors a les dependències municipals, com ara biblioteques, als Pobles de València, juntes de districte, mercats, col·legis, centres de joventut i instal·lacions esportives municipals, com també en la totalitat de les clíniques veterinàries de la ciutat de València.