Hui dimarts donen inici les obres del nou jardí del solar de Calatrava per a convertir-lo en un gran jardí, ha anunciat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano. «Benimàmet no ha oblidat el seu passat, i en alguns dels seus espais urbans perviu la fórmula de les cases amb habitatge en planta baixa», ha explicat la regidora, que ha afegit que les obres donen resposta a una vella reivindicació que recrearà el concepte de les illes residencials, patis i corrals.

«Es tracta d’un jardí que, d’alguna manera, convidarà al concepte d’eixir a la fresca estés en barris que mantenen essència de poble», ha manifestat Soriano, qui ha destacat «l’esperit d’un jardí que canviarà la cara de l’anomenat solar de Calatrava, que arriba després de la recent inauguració del Parc Lineal, i que ara  convertirà este espai en una zona enjardinada de 1.948 metres quadrats».

Esta conversió en jardí és una vella reivindicació veïnal, ha recordat la regidora, «i així ho testifiquen les pintures en els seus murs, ja que romania abandonat des de fa temps, sent de titularitat municipal. Va ser un dels projectes aprovats en els Pressupostos Participatius i ara, l’Ajuntament invertirà 281.298 euros en la seua reconversió».

La parcel·la està formada pels carrers Silla, Enginyer Dicenta, Esperança i Enginyer Aubán i pretén recordar els corrals i antics horts que allí es situaven. Les recreacions de patis seran ocupats ara per dos zones de jocs infantils i una altra per una zona de picinic.

PRENDRE EL SOL O EIXIR A LA FRESCA

«El jardí s’ha dissenyat per al gaudi del veïnat, perquè la gent baixe a llegir al jardí, quede amb una persona coneguda per parlar, per a celebrar un aniversari, prendre una estona el sol, o eixir a la fresca. Perquè els habitatges de l’entorn, que ara són edificació en alçada i ja no disposen del ‘corral’, puguen tornar a disposar del seu xicotet pati en este jardí. Els jocs infantils també és una sol·licitud veïnal, per la manca d’equipament a la zona», ha explicat Soriano.

La regidora Soriano ha assegurat que els parcs i jardins «han d’arribar a cada racó de la ciutat». «Volem una València sostenible en tots els barris, i per això portem ja moltes inversions realitzades en parcs i jardins estos tres últims anys, moltes d’elles, a petició dels veïns i veïnes a través dels pressupostos participatius».