Amb la finalitat de continuar reforçant la celebració de la Cavalcada de Reis i garantir els principis de llibertat d’accés, publicitat i transparència, entre altres, l’Ajuntament de València pretén establir mitjançant una convocatòria pública les condicions per a presentar els diversos oferiments de patrocini per a la cavalcada del pròxim 5 de gener.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha posat en valor «la importància de la col·laboració de les empreses privades que volen participar en la Cavalcada de Reis per contribuir a l’esforç que fa l’Ajuntament per garantir un espectacle cada vegada més modern i amb més qualitat».

Segons la convocatòria pública, les entitats interessades a participar hauran de fer-ho amb una carrossa, el disseny de la qual haurà d’estar relacionat, a l’igual que les indumentàries de les persones participants, amb la temàtica de la cavalcada, que enguany estarà dedicada a la lectura. A més, hauran d’aportar 1.500 euros. Un comité seleccionador avaluarà les propostes que presenten entre dilluns pròxim, dia 19, i dimarts 26 de novembre, atenent criteris com ara l’adequació a la temàtica de la Cavalcada dels Reis, la qualitat artística de la proposta presentada, els recursos i la capacitat per a desenvolupar la proposta, així com la seua viabilitat tècnica, la motivació per a participar en la cavalcada i la integració de la publicitat de l’empresa en el disseny general i tematització de la carrossa.

Les empreses acceptades hauran de seguir les instruccions de l’Ajuntament en tot moment i hauran de complir diverses mesures de seguretat, com ara portar personal d’acompanyament a les carrosses, protegir els vehicles amb material rígid o instal·lar de forma segura els decorats i els mitjans tècnics. A més, hauran de tenir en compte altres condicionants, com ara la necessitat que els caramels que repartisquen siguen aptes per a persones celíaques.

Un any més la Cavalcada de Reis tornarà a celebrar-se la vesprada del 5 de gener, amb un espectacle anunciador de la celebració dels Reis Mags que recorrerà algunes de les vies principals del centre de la ciutat, des de Navarro Reverter fins la plaça de l’Ajuntament. L’any passat es va consolidar el format modernitzat per a la cavalcada amb una gran resposta ciutadana, ateses les 100.000 persones que varen omplir carrers i places per donar la benvinguda als reis d’Orient. «Els patrocinadors disposaran d’una oportunitat immillorable per fer visibles les seues marques durant un espectacle àgil i modern que congrega milers de valencians i valencianes i a la qualitat del qual des d’este mandat també contribuïxen amb les seues aportacions econòmiques», ha conclòs Fuset.