Ribó reivindica en el lliurament dels Premis Rei Jaume I l’aposta per la ciència i un “tracte just”per a València

«València és una ciutat que treballa des de fa més de tres anys per deixar arrere un període difícil», ha assegurat l’alcalde de València, Joan Ribó, en la seua intervenció en l’acte de lliurament dels guardons corresponents a la 30 edició dels Premis Rei Jaume I, que ha tingut per marc la Llotja dels Mercaders i ha sigut presidida pel Rei d’Espanya, Felip VI. Ribó ha felicitat els sis guanyadors, amb una referència expressa al premiat en l’apartat de Noves Tecnologies, Ramón Martínez Máñez, que patrocina l’Ajuntament de València.

En la seua intervenció de benvinguda i obertura de l’acte, Joan Ribó ha reivindicat el reconeixement i promoció del talent, «el suport al treball apassionat dels homes i dones de ciència i la més alta consideració que la investigació mereix en l’engranatge que mou el benestar i el progrés social».

L’alcalde de València ha recordat que fa uns mesos va obrir les seues portes a València una Casa de la Ciència en el cor del centre històric i també el recent acord del Ple de l’Ajuntament, per unanimitat, per a la creació del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Sostenible, «prosseguint i assentant en el futur la tasca iniciada després de ser designats per la FAO com a Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible».

També el Ministre d’Investigació i Ciència, Pedro Duque, s’ha desplaçat a València per a assistir al lliurament d’estos prestigiosos premis en el lliurament dels quals, Joan Ribó ha afirmat que València és una «ciutat que es reinventa per a ser més justa, més solidària, més sostenible, més intel·ligent, més atractiva per a innovar. Una ciutat que inspire respecte i confiança, que sone més a Aquarius que a assumptes térbols, assentada amb fermesa en el mapa de les coses bones».

Ribó ha agraït la presència del Rei Felip VI i del ministre d’Investigació i Ciència, Pedro Duque, i ha expressat la seua felicitació als guanyadors dels Premis Rei Jaume I de l’any 2018: María Vallet (Investigació Bàsica); Xavier Freixas Dargallo (Economia); Dolores Corella Piquer (Medicina Clínica); Íñigo Losada Rodríguez (Protecció del Medi Ambient), EnriqueSilla Vidal (Emprenedor) i el ja citat Ramón Martínez Máñez, guanyador en l’apartat patrocinat per l’Ajuntament.

També ha recordat Joan Ribó, alcalde de València, que «en complir tres dècades de Premis Rei Jaume I podem girar la vista arrere i contemplar l’extraordinari bagatge d’una inciaitiva que ha servit per a reconèixer i recompensar 146 grans esforços, 146 trajectòries fèrtils entre més de 3.000 candidatures presentades». Igualment ha fet referència a la qualitat dels jurats dels premis, «entre ells 60 Premis Nobel en especialitats com ara física, química, medicina o economia, que han prestigiat un esforç que haguera sigut totalment impossible sense la col·laboració dels patrocinadors, entre els quals es troba l’Ajuntament de València, al que represente».

A la intervenció de Joan Ribó li ha seguit la de Vicente Boluda, president de la Fundació Valenciana d’Estudis Avançats, abans de donar pas al professor Javier Quesada, que ha donat lectura a les actes dels jurats amb l’elecció dels guanyadors, en nom dels quals ha pres la paraula María Vallet, Premi Rei Jaume I 2018 en Investigació Bàsica, qui ha agraït «esta distinció tan prestigiosa que ens han otorgat i que hagen tingut en compte la nostra trajectòria i assoliments científics i empresarials». Vallet ha dit que «la ciència, la tecnologia, la innovació i l’emprenedoria són continuïtat i risc sostingut», abans d’acabar citant a Woody Allen:«La ignorància afirma o nega rotundament; la ciència dubta».

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó, Premis Jaume I

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *