L’Ajuntament ha licitat el projecte d’enjardinament i horts urbans del carrer Barco, al barri del Grau, molt prop de l’avinguda del Port. La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha anunciat que els horts urbans s’instal·laran en un solar que, hui dia, es troba sense ús i buit, amb algunes restes puntuals d’antigues naus industrials, tan habituals en aquest barri.

«Des de la Regidoria crearem un hort urbà per al barri del Grau, per a fomentar llaços entre els veïns i promoure el consum de quilòmetre zero. A més, aquest espai disposarà d’una zona per a fer tallers i actes culturals, així com zones de joc per als xiquets i xiquetes», ha explicat Soriano.

L’hort urbà s’organitza a partir d’un eix principal de circulació i, a cada costat de l’eix, se situen les dues zones principals d’hort (a nivell del sòl). També es disposen diferents zones destinades a arbres fruiters.

La vegetació, la diferenciació de paviments i el mobiliari habilitat contribuiran a l’organització de l’espai, permetent generar diferents zones: d’hort i de fruiters, àrees d’estar, d’experimentació i reunió, i per a l’emmagatzematge.

El projecte ha tingut en compte la conservació de les restes puntuals de les naus que contenia el solar antigament, per a preservar part de la història d’aquest. Així, les zones d’hort i els massissos vegetals se situaran en les zones del solar on hi ha absència de llosa de formigó.

Soriano ha assegurat que la Regidoria aposta «per un urbanisme innovador que dote al barri d’un espai d’horta que es convertirà en una zona molt benvolguda i viscuda per tots els veïns i veïnes d’aquesta part del barri del Grau de València».

El recinte serà visible des de l’exterior i es delimitaran, a través del paviment, la vegetació i equipament divers, diferents zones dins del solar. D’aquesta manera, podrà albergar els diferents usos sol·licitats pels veïns i establir els accessos al solar i les circulacions principals i secundàries.