L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat la importància de posseir una economia forta i desenvolupada per al present i futur de la ciutat. Ha reivindicat, entre altres, el Corredor Mediterrani, «perquè els beneficis de l’economia valenciana redundaran en beneficis per a tota l’economia espanyola». De fet, ha demanat que empresaris i administració continuen «anant de la mà» en la reivindicació d’esta infraestructura. Així ho ha dit en la Nit de l’Economia Valenciana celebrada en el Palau dels Arts, amb la presència del rey y la reina de España, el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el president de la Generalitat, Ximo Puig. L’acte ha servit per a premiar les empreses que han demostrat tindre un bon model de negoci, compromís social, internacionalització i innovació.

 «De l’economia depén el present i futur de la nostra ciutat. La nostra història com a ciutat ha estat lligada a l’esdevindre econòmic que tant ha influït en la configuració urbana, logística, sociològica i humana de la nostra ciutat», ha manifestat durant el seu discurs. Ribó ha dit «reivindicar-se com un alcalde que també prioritza el bon funcionament de l’economia: del Consistori i de la ciutat». «No és possible —ha afegit— pretendre el desenvolupament d’una ciutat sense assegurar-ne el seu avenir. El nostre objectiu en arribar a l’Ajuntament, ara fa més de tres anys, va ser sanejar els seus comptes pagant l’endeutament excessiu i equilibrant el balanç, incrementant els ingressos, i alhora, congelar els impostos per a les famílies».

Tampoc ha deixat passar l’ocasió per a elogiar el seu equip de govern per «haver reduït el període de pagament als proveïdors municipals dels 60 dies als poc més de dos dies en què s’estan pagant en este moment». «D’esta reducció em sent especialment orgullós, d’una banda, per l’alleujament que resulta per a la tresoreria dels nostres proveïdors, sobretot per a les pimes que tenen més dificultats per a accedir al crèdit i d’un altra, per l’estalvi que ens suposa en interessos de demora », ha agregat, en presència d’altres companys del seu equip de govern, com la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez.

Ribó ha fet referència, a més, a l’eixida del Pla d’Ajust 2012-2022, heretat de l’anterior mandat, i a la reducció en més de 300 milions d’euros de deute. «Hem aconseguit tres objectius clars: disminuir les despeses financeres municipals per a dedicar els recursos al benestar de totes i tots, recuperar la nostra autonomia financera i, finalment, demostrar que érem capaços de gestionar honradament d’una manera més eficient i eficaç», ha indicat.

 Els guardons d’esta Nit de l’Economia Valenciana han sigut atorgats a Ricardo Císcar Martínez (per Trajectòria Empresarial), a Cotoblau (Impuls a la Internacionalització), Pulverizadores Fede (Innovació en l’Empresa), Smurfit Kappa Group (Empresa Estrangera), Grup Istobal (Excel·lència en el Model de Gestió Empresarial) i Walkerpack Mpl (Empresa Socialment Compromesa).