L’Ajuntament ret homenatge a 21 persones centenàries

L’Ajuntament ha acollit als centenaris i centenàries de la ciutat de València, que després d’un segle de vivències complixen cent anys. Estes 21 persones centenàries, acompanyades dels seus familiars, han sigut  les protagonistes d’un acte, que segons ha explicat l’alcalde, Joan Ribó, «és una ocasió per a la reivindicació de la solidaritat entre generacions, d’eixa força de les estimes i els afectes que també mouen el món».

Enguany han acudit al Saló de Cristall 15 dones i 6 homes, «sent este l’any que, encara que parega mentida, més equilibrada està la presència de gèneres entre els nous centenaris de la ciutat de València», ha exposat l’alcalde. Així mateix, l’edil s’ha referit a les dones per a transmetre’ls que «sempre guanyeu vosaltres, mares, esposes i iaies coratge que aconseguiu els cent anys en un moment en què la igualtat entre homes i dones és un clam i una reivindicació imparable en la societat valenciana».

Ribó ha comunicat que un dels objectius és «posar en valor l’experiència d’estes persones, ressaltar el treball realitzat i continuar millorant». L’alcalde ha subratllat que l’Ajuntament de València treballa cada dia per a oferir una qualitat de vida digna per a les persones majors.

En este homenatge d’estima a les persones centenàries, l’alcalde també s’ha dirigit als seus familiars per a transmetre’ls que «són les persones que ho donen tot perquè l’edat no siga cap incovenient per a poder tindre una bona vida, una vida digna».

En representació dels protagonistes de l’esdeveniment, Juan Antonio Castillo Ballesteros i Cesárea Torrijos Badillo han agraït a l’Ajuntament el seu treball i dedicació amb les persones majors. Tampoc podien faltar les paraules de la filla de la centenària, Ana Mª Fernández de la Pobla Torrijos, que ha agraït al  Govern i als centres de dia totes les accions que realitzen amb els seus familiars. Per finalitzar este torn de paraula, també ha recitat una poesia de memòria una de les dones centenàries. D’altra banda, també ha assistit presidents dels Centres Municipals d’Activitats per a Persones Majors (CMAPM) als quals la regidora els ha agraït «el seu treball voluntari».

Este acte dedicat als centenaris i centenàries ha estat amenitzat per una actuació de música clàssica i un aperitiu després de finalitzar l’homenatge. A més, l’alcalde i la regidora han fet lliurament d’un detall als protagonistes centenaris i de la insígnia ‘Amable amb els majors’ als familiars que els han acompanyat.

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó, Persones Majors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *