L’Ajuntament de València ja ha adjudicat les obres de rehabilitació del Mercat municipal del Grau, «l’obra i l’acció política de major envergadura» que afronta la regidoria de Comerç en esta legislatura i que desenvoluparà l’empresa Serrano Aznar Obras Públicas. El projecte de rehabilitació manté l’arquitectura original del mercat més antic de la ciutat i incorpora nous elements, com són zones verdes i obertes a la ciutadania, que conformaran un espai que combina els usos propis d’un mercat i els d’un punt de trobada veïnal per al barri.

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha explicat que l’empresa adjudicatària ja ha realitzat l’ingrés de la fiança i ha presentat tots els documents que corroboren que està al dia en els impostos, de manera que en les pròximes setmanes donaran inici les obres. Abans, l’arquitecte que ha dissenyat el nou edifici, José María Tomás, haurà de coordinar-se amb l’empresa i pactar com es duran exactament les obres endavant.

La rehabilitació total del Mercat municipal del Grau tindrà finalment un cost de  2.026.167,11 euros i corre a càrrec del Pla Confiança. El termini per a executar les obres de rehabilitació serà d’onze mesos, cinc menys del que hi havia estipulat en el plec de condicions inicial. A més, també es faran obres de reurbanització de l’entorn, que registrarà alguns canvis, com ara la conversió en zona de vianants del carrer Plaça del Mercat Nou.

El regidor Galiana ha dit que «el Mercat del Grau és el més antic de la ciutat i també un dels més desatesos dels últims anys, sent un exponent de la mala gestió de l’anterior equip de govern, que va convocar dos licitacions que quedaren desertes per tractar-se d’un projecte inviable. Després el van abandonar a la seua sort. Però ara, després de tres anys de molt de treball, hi ha un projecte molt il·lusionant per a este espai, que ja està adjudicat a una empresa, i que en qüestió de setmanes començarà a fer-se realitat».

El Mercat del Grau, amb una superfície de més de 2.800 metres quadrats, està previst que òbriga de matí i vesprada. Comptarà amb 19 llocs de venda (17, més dos cafeteries) que conviuran amb un pati enjardinat i una gran sala per celebrar actes veïnals i culturals. L’immoble està situat entre els carrers d’Abastos, José Aguirre, Crist del Grau i plaça del Mercat Nou. Esta última es transformarà en un carrer per a vianants amb nou arbrat, mentre que en l’interior s’obriran zones de descans amb jardins.