L’Ajuntament esterilitzarà 800 gates per a garantir la salubritat i evitar plagues

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de València ha anunciat la posada en marxa d’un Pla d’Esterilització Felina (PEF) propi, de manera complementària al pla anual dut a terme amb la col·laboració dels Col·legis de Veterinaris. Este PEF aconseguirà atendre una població de vora 800 gates que a més de ser esterilitzades també seran desparasitades i medicades amb la finalitat d’evitar que es convertisquen en plaga.

Esta xifra suposa un augment considerable de la xifra d’animals tractats respecte als anys anteriors. Els gats se sotmeten a un diagnòstic individualitzat durant el qual no solament són esterilitzats, sinó que se’ls realitza una revisió clínica, que inclou un servici de desparasitació i medicació per part de professionals veterinaris contractats per l’Ajuntament de València.

Atés que en el conveni signat per l’entitat  gestora del Centre d’Acolliment d’Animals Municipal de Benimàmet (Modepran) i l’Ajuntament de València, no s’explicitava en quins termes es realitzaria el PEF de la ciutat de València i només s’indicava de forma genèrica el “control de les colònies de gats” i a la vista dels resultats del PEF dut a terme per l’entitat, des de la creació de la Regidoria de Benestar Animal es va decidir reforçar este pla. En un primer moment s’han realitzat tres edicions anuals de pla d’esterilització a través de clíniques veterinàries que s’han adherit a este, a través d’un contracte amb el Col·legi Oficial de Veterinaris, pla que en enguany encara no ha finalitzat.

No obstant això, totes estes mesures encara resulten insuficients i és per això que després de la contractació de veterinaris municipals adscrits al servici de Sanitat, la Regidoria de Benestar Animal posarà en marxa un PEF basat en els principis recomanats per l’àmbit veterinari del CER (captura, esterilització i retorn), on s’ha elaborat un procediment que comença en una colònia de la ciutat de València, seleccionada sota els criteris tècnics i informe de Fedenva, i actuant barri a barri i avançant en forma de taca d’oli en tota la ciutat, amb l’objectiu de realitzar un cens real de totes les colònies de la ciutat i l’esterilització de tots els gats d’estes colònies. Per a això també s’ha sol·licitat a la citada entitat gestora la possibilitat de compartir el quiròfan del centre de Benimàmet, havent donat la seua conformitat per escrit.

En l’actualitat s’han emès 297 carnets de col·laboradors del Pla Colonial Felí de les més de 300 colònies censades a la ciutat, en les quals existix aproximadament una població de vora 4.500 gats, molts dels quals ja han sigut esterilitzats pels propis col·laboradors, l’entitat gestora i les diferents campanyes anteriorment esmentades.

En la mateixa línia, la Regidoria de Benestar Animal encapçalada per Glòria Tello, ha formalitzat un contracte de prestació de servicis, incloent els treballs de captura i solta dels animals objecte d’esterilització dins d’este pla.

Tello ha reiterat que «una ciutat amb gats és una ciutat saludable per la seua contribució al control natural de plagues» i ha explicat que és fonamental el treball que es porta realitzant durant este mandat per a «millorar les seues condicions de vida controlant la seua població i el seu benestar».

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Animalisme, Glòria Tello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *