El Ple de l’Ajuntament ha aprovat  “instar el Govern d’Espanya que incloga una dotació econòmica de 38 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 per a l’Autoritat de Transport Metropolità de València; així com una dotació d’altres 60 milions com a transferència a la Generalitat per al finançament de la L-10 (antiga T-2) de Metrovalència”.

La proposta d’acord, que han plantejat els tres grups del Govern municipal     –Compromís, PSPV-PSOE i València en Comú- no ha comptat amb el suport de l’oposició, PP i Ciutadans, que han votat en contra i abstenció, respectivament. De fet, el Grup Popular ha plantejat una moció alternativa, que no ha recaptat més suport que el dels seus propis regidors.

Els delegats de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i d’Hisenda, han defensat davant el Ple aquesta exigència de finançament dirigit a l’Estat.

En el seu torn de paraula, el portaveu popular, Alfonso Novo, ha animat els edils a “anar a Madrid i parlar, en comptes de buscar l’enfrontament”, i ha plantejat la seua proposta perquè totes les administracions “fiquen de la seua part, i es puga reclamar a l’Estat en les dues vies de finançament que hi ha”. Per la seua banda, el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner, ha defensat que la millor estratègia per a obtenir el finançament de l’Estat “no és protestar, sinó negociar”, i ha anunciat una esmena als PGE que realitzarà el seu partit en el Parlament precisament sobre el finançament del transport metropolità a València.

El delegat Giuseppe Grezzi ha lamentat que els anteriors governs de l’Ajuntament i la Generalitat “desmantellaren l’Autoritat Metropolitana del Transport perquè l’únic interès que tenien era desgastar al partit contrari, llavors al Govern, i no els interessos dels valencians”. L’edil ha criticat a més l’esmena de Ciutadans, “que dues hores abans del Ple s’han adonat que anaven a quedar malament, i se’ls ha ocorregut”, i ha conclòs explicant que “la esmena ja està presentada, i no cal una altra”.