L’Ajuntament aposta per les bones pràctiques per a superar els problemes mediambientals, en l’exposició “bones notícies per al planeta”

Ja es pot vore’s en els jardins de Vivers l’exposició “Bones notícies per al planeta”, en la qual 58 imatges de gran tamany reflecteixen d’altres tants èxits assolits en la defensa de la natura i la preservació del medi natural. En l’obertura de la mostra, l’alcalde Joan Ribó ha llançat un missatge d’esperança i ha ressaltat la necessitat de continuar amb el canvi de rumb iniciat pel Govern de la Nau per a revertir en positiu, per a recuperar natura en lloc de destruir-la.

Ribó ha assenyalat que “Bones notícies per al planeta és un canvi de tendència, de passar de parlar de catàstrofes, de canvi climàtic, per a relatar fites importants que van en benefici de la natura i de la humanitat”, després d’obrir oficialment la mostra instal·lada en Vivers i promoguda pel grup AXA. En este sentit, l’alcalde s’ha referit a dues bones pràctiques que s’estan duent a terme a València com són “els ruscs que estem cuidant ací a Vivers per a mantindre les abelles en la ciutat, perquè és important per a la pol·linització, i de pas produïm mel. Una altra tasca que s’està fent és la recuperació de la rata penada. És una espècie que ha estat molt abandonada, que estava disminuint moltíssim, i que ens ajuda a la prevenció de plagues d’insectes, com ara mosquits”. Així ho ha dit en l’obertura d’esta exposició a l’aire lliure comissariada pel naturalista Joaquín Araujo.

EL PAVELLÓ ARENA VA “PER MOLT BON CAMÍ”

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat este matí que el projecte per a l’adequació en València d’un pavelló poliesportiu i cultural tipus Arena “marxa per molt bon camí”. A preguntes dels periodistes, el primer edil ha afirmat que des de l’Equip de Govern “estem decidits perquè la iniciativa vaja endavant, perquè València necessita un gran recinte esportiu que també servisca per a acollir espectacles culturals de gran format”. Joan Ribó ha remarcat així que València puga entrar en l’agenda internacional de concerts, per exemple.

Ribó ha respost hui als periodistes que li han preguntat sobre l’estat de les negociacions entre el municipi i els promotors del projecte. L’alcalde ha manifestat la voluntat positiva de l’Equip de Govern, “però, allò que no volem –ha matisat- és que es cometen errors del passat” ha dit, en referència a l’estadi de futbol de l’avinguda de les Corts Valencianes.

De fet, ha assegurat Ribó, encara que no hi ha un acord total ja firmat, “estem analitzant els aspectes econòmics, i creiem que la cosa anirà endavant”. Ribó ha explicat que hi ha reunions tècniques a sovint, “ara bé –ha afegit- les coses han de fer-se a la màxima velocitat possible, però també amb la màxima serietat possible per tal de no repetir errades”.

Durant la trobada, els periodistes també s’han interessat pel règim d’ús de l’espai en què es podria habilitar el pavelló, que s’efectuaria mitjantçant la seua cessió o la seua venda. L’alcalde ha explicat que, si es té en compte la variable del temps com un aspecte d’importància, “sempre és més fàcil una concessió que una venda”. “Vendre suposa canvis en la programació molt complexos des del punt de vista urbanístics –ha explicat- per això, des de totes les parts estem anant més pel camí de la concessió, tant l’Ajuntament com els promotors d’esta iniciativa”.

Ribó ha conclòs, qualificant el projecte com “una bona iniciativa esportiva, però també cultural, per exemple, per a grans concerts. Ja és hora que València puga estar en el circuit dels grans concerts, la qual cosa podria ser una bona injecció econòmica per a la ciutat”.

 

 

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, Joan Ribó, Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *