Govern Interior reforça amb sis arquitectes el servici de llicències urbanístiques, el que suposa un increment del 150%

La regidoria de Govern Interior aprovarà demà en la Junta de Govern Local una sèrie de nomenaments per reforçar amb nou personal els servicis de llicències urbanístiques i llicències d’activitat. “Una de les principals accions a escometre des del principi del mandat hem tingut clar que era el reforçament de personal en tots els servicis municipals, degut a la irresponsabilitat de l’anterior govern municipal, que havia provocat la pèrdua de centenars de funcionaris en l’Ajuntament”, ha dit el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

El servici de llicències urbanístiques comptava, quan el Govern de la Nau va arribar a l’Ajuntament, amb 49 persones. Quan s’acabe de nomenar pròximament a tot el personal pendent, tindrà 60 persones, un 23% d’increment. De fet, en la Junta de Govern Local de demà, es nomenaran tres nous arquitectes, que se sumen als altres tres que ja es van nomenar fa uns mesos. A més, si entrem al detall de l’augment de personal previst o ja nomenat, en 2015 tenia quatre arquitectes i, ara, en tindrà 10, el que suposa un 150% més de personal d’arquitectura, que és la categoria més important en este servici donada la competència tècnica necessària per a resoldre les llicències.

D’altra banda, s’han creat dos prefectures de seccions d’arquitectura, una més que la que tenia en 2015, duplicant per tant les seccions tècniques del servici. Així mateix, en una altra categoria també molt important per al servici, com és l’arquitectura tècnica, està previst nomenar en les pròximes setmanes nou personal, i això farà que hi hagen onze arquitectes tècnics, tres més que a l’inici del mandat, el que suposa un increment del 37,5% en esta categoria. També es nomenarà pròximament un enginyer tècnic industrial (que fins ara no n’hi havia cap) i, a més, s’han sextuplicat el nombre d’inspectors d’obres i servicis passant d’un únic inspector a l’inici del mandat a un total de sis, en estos moments.

LLICÈNCIES D’ACTIVITAT TAMBÉ S’ENFORTEIX

Pel que fa al servici de llicències d’activitat, en 2015 comptava amb 60 treballadors. En les pròximes setmanes, es procedirà a nomenar personal que se sumarà al ja nomenat en els últims mesos, de forma que s’arribarà a un total de 69 treballadors al servici, un 13% d’increment.

Si entrem al detall de l’increment, al 2015 hi havia tan sols cinc tècnics d’administració general i ara mateix compta amb nou, i s’afegirà un més en les pròximes setmanes. És a dir, en personal d’administració general A1 s’haurà duplicat el nombre de personal. A més, en l’arquitectura tècnica s’ha passat de tindre 6 persones en 2015 a tindre ara 9, un 33% més de personal.

 CANVI A LA DINÀMICA DE CONTINUA PÈRDUA DE PERSONAL

“Des de l’inici del mandat la Regidoria de Personal ha estat rebent peticions tant de les regidores de Desenvolupament Urbà com d’Espai Públic per la gran minva en el personal dels servicis de llicències urbanístiques i de llicències d’activitat, un procés de raquitisme a l’administració impulsat pel govern anterior del Partit Popular. Des de la regidoria estem impulsant l’activitat econòmica de la ciutat”, ha dit el regidor Campillo.

 

 

 

Arxivat en: 2018, Administració, Ajuntament, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *