El Ayuntamiento ofereix eines per a conciliar la vida familiar, personal i laboral

La Regidoria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha organitzat una jornada sobre les ciutats i la conciliació. Quines mesures poden afavorir la coexistència de la vida familiar, personal i laboral? Com aborden les ciutats el repte de les cures dels majors o dels infants? Són alguns dels temes de debat que s’aborden esta vesprada amb Alberto Ibáñez Mezquita, secretari autonòmic d’Inclusió i Igualtat, i les ciutats de Madrid, Saragossa, Barcelona i València en el marc de la campanya ‘Canviem els domèsTICS per igualtat’, que impulsa la regidoria dirigida per Isabel Lozano.

 “Amb les activitats que hem programat desitgem obrir a la nostra ciutat una reflexió col·lectiva sobre la importància de l’atenció a altres persones, un treball invisible i no remunerat sense el qual no se sosté la nostra vida diària ni la de les nostres famílies. Un esforç realitzat quasi exclusivament per dones: la casa, l’atenció a menors i a persones grans i dependents, amb tot el que això suposa”, ha explicat la regidora Lozano. “Una reflexió imprescindible —ha continuat Lozano— sobre quina estructura social i econòmica necessitem per garantir una societat que atenga les necessitats reproductives i d’atenció de totes i cadascuna de les persones”.

Un dels casos que exposarà la nostra ciutat és la campanya, feta amb motiu d’este 8 de març, ‘Canviem els domèsTICS per igualtat’ que tracta exemples relacionats amb la criança, l’atenció de persones majors i el mite de la superwoman, la dona organitzada i eficaç que pot amb tot, que convida a connectar amb situacions de la nostra vida quotidiana i de la nostra organització familiar.

“Hem fet un esforç important per fer coincidir a la nostra ciutat professionals en el tema de l’atenció i altres persones de diferents àmbits, com ara la creació gràfica, l’economia feminista i la literatura, així com professionals dels ajuntaments de Barcelona, Saragossa i Madrid, perquè les seues experiències i testimonis ens ajudaran en esta reflexió col·lectiva imprescindible”, ha dit Lozano.

La jornada té lloc hui, a les 17 hores en la sala de conferències de la Fundació Esportiva Municipal (passeig de la Petxina, 42). A més d’esta jornada, dins de la campanya ‘Canviem els domèsTICS per igualtat’, també tindrà lloc una conferència titulada ‘Què fem amb les atencions i la reorganització socioeconòmica? Propostes des de l’economia feminista’, el pròxim 24 d’abril; una exposició col·lectiva anomenada ‘Dibuixos que cuiden’, que s’exposarà en el Saló de Cristall de l’Ajuntament a finals d’abril; i, finalment, el diàleg ‘Parlem de maternitats i paternitats’, el pròxim 3 de maig.

 

Arxivat en: 2018, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *