Els museus municipals aborden el drama humanitari de les persones refugiades en el Dia Internacional dels Museus

Els museus municipals de València celebraran esta setmana, entre hui i divendres, tot un seguit d’activitats en commemoració del Dia Internacional dels Museus que, amb el lema ‘Museus i històries controvertides’, convida als museus a “dir allò que no es pot dir als museus”. Així, els de la ciutat de València s’han centrat en el concepte de ‘refugi’ per situar estos recintes culturals com a refugis d’informació i art i alhora abordar el drama humanitari de les persones refugiades.

A més, una taula redona abordarà demà el conflicte de Síria des dels vessants humà i patrimonial al Museu d’Història, mentre que al Museu Faller hi haurà diverses visites guiades per entendre ‘Les Falles com a refugi’.

A més a més, el Museu de la Setmana Santa Marinera abordarà ‘El concepte de refugi en la iconografia de la Setmana Santa Marinera’ entre dimecres i dijous, dia en que també hi haurà una visita guiada especial al Museu Faller per al col·lectiu de refugiats en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR) i la sala multiusos de la Junta Central Fallera acollirà un col·loqui sobre la falla d’ACCEM (ONG de suport al refugiat, al migrant i a col·lectius amb risc d’exclusió social).

Esta programació especial inclou l’exposició ‘De València a Tournai: arqueologia de les primeres catedrals d’Europa’, al Museu de la Ciutat, un concert a càrrec de L’Ampastratta que farà un recorregut per la música instrumental i vocal occidental des de l’Edat Mitjana fins a finals del Barroc i una lectura col·lectiva de ‘Flor de mayo’ a la Casa Museu de Blasco Ibáñez. I també, s’han programat visites guiades per la Casa Museu Benlliure.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, i el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, han fet una crida a la ciutadania per gaudir d’esta programació i han recordat que el dijous i el dissabte d’esta setmana, l’entrada a tots els museus i monuments municipals serà gratuïta, així com que el dissabte, a més, els horaris d’obertura s’allargaran fins la mitjanit en la Llotja, el Centre Arqueològic de l’Almoina, el Museu del Corpus-Casa de les Roques, l’Almodí i el Museu de la Ciutat.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Cultura, Cultura Festiva, Exposició, Glòria Tello, JCF, Junta Central Fallera, Llotja de la Seda, Museu Faller, Museu Setmana Santa Marinera, Refugiats, Regidoria Cultura Festiva, Regidoria de Cultura

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *