Parcs i Jardins fomenta la biodiversitat urbana a València amb una amollada de gambetes a La Rambleta

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, va participar ahir en la iniciativa impulsada per l’Ajuntament de València per a fomentar la biodiversitat urbana a través del suport a poblacions d’espècies autòctones, en este cas, amb una nova amollada d’espècies autòctones, com són els diversos tipus de gambetes, al parc de La Rambleta.

En paraules de Soriano, “l’any passat vàrem fer una amollada de granotes que ja han aconseguit establir una població relativament abundant. Ara incidim en la nostra aposta per la biodiversitat als espais verds de la ciutat amb esta amollada de gambetes”, uns crustacis decàpodes d’un parell de centímetres d’envergadura.

A les aigües continentals de la Comunitat Valenciana hi ha dades d’almenys sis espècies diferents de gambes d’aigua dolça, que viuen no més d’un any a les zones humides i rius valencians i s’alimenten de detritus i restes de vegetació.

Soriano va fer una crida a la col·laboració ciutadana per a evitar l’amollada d’exemplars d’espècies exòtiques depredadores, com les conegudes tortugues d’aigua de Florida, donat que el manteniment de les poblacions introduïdes en La Rambleta “dependrà de l’equilibri del sistema” i ha recordat que l’alliberament d’eixes espècies està totalment prohibit i que hi ha centres tant de l’Ajuntament com de la Conselleria d’Agricultura on es poden depositar eixos exemplars invasors.

Arxivat en: 2017, Agricultura, Ajuntament, animals, interessos valencians, Medi Ambient, Parcs i Jardins, Participació ciutadana, Patraix, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *