València retrà homenatge a Margarida Borràs, referent del moviment transsexual

La regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Isabel Lozano, ha anunciat que demà, Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, la regidoria instal·larà en la plaça del Mercat de València una placa en homenatge a Margarida Borràs, un referent del moviment transsexual per ser el primer cas documentat de tortura i mort a València per identitat de gènere, ja que va ser ajusticiada per la Inquisició al segle XV per la seua condició de dona transsexual.

Segons Lozano, “és realment necessari, com acte de reparació, col·locar una placa en memòria de Margarida Borràs a la plaça del Mercat. Des de la nostra perspectiva actual, que fonamenta la nostra convivència a partir del respecte als drets humans i a la diversitat, resulta terrible assumir l’atrocitat d’eixos actes de tortura i mort”, que van ocórrer el dilluns 28 de juliol de 1460 a la mateixa plaça de València, com està documentat en un Dietari de l’època escrit per Melcior Miralles.

 L’acció del Govern de la Nau d’instaurar una placa commemorativa “ens ajuda a tindre perspectiva històrica per a prendre consciència dels avanços aconseguits i de la necessitat de seguir treballant per aconseguir la igualtat real i eradicar la discriminació per qualsevol motiu, incloent l’orientació sexual i la identitat de gènere”, ha destacat la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

La placa serà instal·lada demà, a les 19.30 hores en la Plaça del Mercat (enfront de l’església dels Sants Joans) i recordarà també totes les víctimes de l’homofòbia, la transfòbia i la bifòbia. Així mateix, en el marc de la commemoració del Dia Internacional Contra la LGTBIfòbia, el dijous, a les 19 hores, en l’Ateneu Mercantil de València, la regidoria també ha organitzat una xarrada-col·loqui al voltant de la situació de l’homosexualitat durant el franquisme, que serà presentada i dinamitzada per la regidora Lozano.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, igualtat, Isabel Lozano, Llibertat i igualtat, Polítiques Socials, Regidoria d'Igualtat i Polítiques Inclusives

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *