El dissenyador i artistes encarregats de la falla gran municipal del 2018 visiten el seu enclavament

El dissenyador internacional Okuda va conèixer ahir en persona el lloc exacte on l’any que ve es plantarà la falla gran municipal que ell mateix dissenyarà i que cobrarà forma gràcies als artistes Pepe Latorre i Gabriel Sanz, qui també van estar presents durant la visita, en companyia del regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset.

Dissenyador i artistes van saludar als membres del jurat faller i artístic que va seleccionar el seu projecte per a la falla gran municipal de 2018 i van rebre les seues felicitacions, així com alguns consells, dins de la voluntat expressada durant el procés de selecció d’acompanyar als responsables del projecte els pròxims mesos durant la seua elaboració.

Segons Fuset, una de les conclusions principals de la trobada va estar que la col·laboració d’un “artista amb la projecció internacional d’Okuda serà molt interessant i beneficiosa per a les dos parts. De fet, pot servir perquè cada vegada més públic i artistes s’interessen per les Falles com el principal festival d’art popular al carrer en tot el món”.

Per la seua part, Okuda, qui treballa moltes temporades fora d’Espanya i ha fet espai per poder visitar València només uns dies després de conèixer la selecció del seu projecte, es va mostrar molt il·lusionat per poder dissenyar la falla gran municipal en 2018 i es va interessar sobre la festa fallera. “Este és un dels majors reptes artístics als que m’he enfrontat en la meua carrera. La visita a la ciutat ha confirmat la meua visió de com d’important és este projecte”, va afirmar Okuda.

Minuts abans, el dissenyador Okuda va visitar el Saló de Cristall de l’Ajuntament, on va rebre com a obsequi el llibre ‘Falles, un patrimoni en comú’ i, després, es va traslladar al centre de la Plaça de l’Ajuntament i a la Ciutat de l’Artista Faller per conèixer el taller dels artistes Latorre i Sanz.

Serà l’última setmana de maig quan es presentaran públicament els projectes de les dos falles municipals per a l’any que ve, seleccionats per jurats independents, els components dels quals van ser proposats per entitats falleres i plàstiques, com ara la Interagrupació, el Gremi d’Artistes Fallers o l’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, segons les bases consensuades per la Regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València amb el Gremi d’Artistes Fallers.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Ciutat de l'Artista Faller, Comissió municipal estratègica de la Ciutat de l'Artista Faller, Cultura Festiva, Falles, Gremi d'Artistes Fallers, interessos valencians, JCF, Junta Central Fallera, patrimoni, Pere Fuset, Regidoria Cultura Festiva

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *