Unes 400 entitats estatals participen en la jornada de mesures d’emergència i riscos laborals en edificis públics

 

El Palau de la Música de València va congregar el divendres vora 400 assistents d’importants institucions esportives, orquestres simfòniques, municipals i policials de tot el territori espanyol en la jornada tècnica ‘Mesures d’emergència i prevenció de riscos en edificis públics: una assignatura pendent’ per tractar aspectes de gran transcendència tot i que encara no prou desenvolupats en part de les institucions públiques en el marc del Dia Internacional de la Prevenció de Riscos Laborals i del 30 aniversari de l’auditori.

La presidenta del Palau i regidora de Cultura, Glòria Tello, va expressar la seua satisfacció per l’èxit de públic d’esta jornada, i va manifestar que per a complir un dels objectius d’esta legislatura, “desenvolupar la campanya d’un Palau Obert per a acostar-lo a tot tipus de públics, edats i condicions”, no es podria basar “únicament en programació cultural, sinó també en els objectius de la seguretat i accessibilitat per a totes i tots” i, per això, “ja hem aprovat el Pla de Prevenció i Autoprotecció i un primer Pla d’Accessibilitat que serà una realitat en breu”.

Per la seua banda, el director de l’auditori valencià, Vicent Ros, va assenyalar la voluntat de ser “pioners en la seguretat, en la prevenció de riscos laborals i accessibilitat per a totes i tots”, i es va mostrar convençut que gràcies a esta jornada es crearien sinergies, i es milloraria “la qualitat de les institucions públiques en benefici de la ciutadania”.

La primera de les tres conferències que incloure esta trobada, ‘La concurrència d’empreses en edificis públics: problemàtica d’aplicació de la normativa sobre coordinació d’activitats’, va comptar amb la participació de Javier Navarro, doctor en ADE per la Universitat Politècnica de València i professor associat i docent del Màster de Prevenció de Riscos Laborals de la Universitat de València; i Jordi Tarragó, director de personal del Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

Mentre que la segona d’estes, ‘Mesures d’emergència en edificis públics: punts crítics’, va tenir un únic ponent, Juan José Agún, director de Servicis Generals i responsable del Servici de Prevenció de l’Hospital Intermutual de Llevant; la tercera proposta, ‘La problemàtica del compliment de l’aforament en determinats edificis públics’, va oferir com a ponents Rafael Soto, director de l’Àrea Jurídica i de Personal de la Reial Orquestra Simfònica de Sevilla; i Roberto Alcaín, cap de Recursos Humans i Contractació del Teatre de la Maestranza i Salas del Arenal de Sevilla.

Finalment, l’acte va concloure amb la taula redona ‘Algunes qüestions essencials sobre organització, emergències i prevenció en edificis públics’, a càrrec de representants tècnics de les entitats col·laboradores.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Cultura, Glòria Tello, interessos valencians, Palau de la Música, Regidoria de Cultura, Seguretat Ciutadana, Seguretat Laboral, Treball

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *