S’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte l’abstenció del grup Popular, la proposta del Consell Social de la Ciutat de València que reivindica unes inversions justes per a la ciutat, acordes amb les necessitats dels valencians i valencianes. Per este motiu, s’impulsen les accions necessàries perquè els Pressupostos Generals de l’Estat de 2017 cobrisquen necessitats bàsiques per al desenvolupament de la vida de la ciutat resumits en tres punts que ha explicat l’alcalde, Joan Ribó.

El primer dels projectes als quals s’ha referit l’alcalde és “el nou canal d’accés, l’estació central i el túnel, que porta 14 anys sense realitzar-se. El segon d’ells és el finançament del transport regular de viatgers de l’àrea metropolitana i el tercer es refereix a una partida perquè es faça càrrec del deute del Consorci València 2007 de la celebració de la Copa Amèrica”, en referència al crèdit de l’ICO avalat per part de l’Estat i el deute per l’obligació de contractar una cobertura del préstec principal. Ribó ha expressat la seua ferma decisió d’exigir, entre altres, “la dotació pressupostària d’estos tres projectes que considerem fonamentals”.

Joan Ribó, ha exigit al Govern Central “unes partides específiques per a aconseguir els projectes que considerem estratègics per al futur desenvolupament de la nostra ciutat, per a la creació d’ocupació estable i de qualitat, i perquè els veïns i veïnes gaudisquen dels mateixos serveis bàsics que la resta de grans ciutats”. Ribó ha afirmat que “no volem ser més que ningú, però tampoc menys que ningú. Som un àrea metropolitana d’1,6 milions d’habitants, sens dubte la tercera de l’Estat i mereixem un transport de qualitat que connecte els veïns i veïnes que es desplacen tots els dies per a treballar i per raons d’oci. Exigim unes quantitats decents”, ha reclamat el màxim representant del Govern de la Nau, qui ha agraït tots els vots a favor d’esta reivindicació.

En el transcurs de la seua intervenció, l’alcalde ha anunciat que este mateix matí ha parlat amb el secretari d’Estat d’Hisenda, José Enrique Fernández de Moya, per a convocar un Consell Rector del Consorci València 2007. Una trobada a la que es convida a participar a les tres administracions implicades (municipal, autonòmica i estatal) a més de la mateixa direcció del Consorci. D’esta manera, el Consell Rector tindrà lloc entre els dies 8 i 18 de maig, i comptarà amb un ampli ordre del dia “ja que el govern central havia desistit de les seues obligacions i havia deixat en l’aire la convocatòria d’este òrgan de gestió, la qual cosa comporta una paràlisi important”, ha dit Joan Ribó.

L’últim Consell Rector es va celebrar en el mes de juliol de 2016, per la qual cosa, el següent comptarà amb un ampli ordre del dia, amb la presentació del Pla Estratègic de la Marina, o la situació financera actual (cal recordar el deute de 457 milions de l’ens), o l’aprovació dels pressupostos del Consorci per al 2017.