El Ple demana als ministeris d’agricultura i hisenda que cedisquen a l’Ajuntament les accions de Mercavalència controlades per Mercasa

Encara que els grups de l’oposició, Ciutadans i Popular, s’han oposat al fet que anara debatuda amb caràcter d’urgència, ha sigut aprovada pel Ple la moció presentada pel regidor de Mercats, Carlos Galiana perquè la ministra d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Isabel García Tejerina, i el ministre d’Hisenda i funció Pública, Cristóbal Montoro “inicien de manera immediata el procés per a cedir a l’Ajuntament de València les accions de Mercavalència controlades per Mercasa”, empresa estatal que s’ha vist afectada per reiterats casos de corrupció.

L’últim d’estos casos ha obligat a Mercavalència a cessar a Pablo González, ingressat a la presó i fins al 16 d’abril conseller de Mercavalència en representació de Mercasa, una empresa pública de l’administració de l’Estat creada en 1966 com a societat mercantil estatal, integrant del sector públic. Mercasa posseeix el 48’83% de les accions de Mercavalència, enfront del 51% de l’Ajuntament i una xicoteta resta en mans d’entitats privades.

En la presentació d’esta moció la urgència de la qual ha sigut contestada per Ciutadans i Partit Popular, Carlos Galiana s’ha referit al “espectacle de presumpta corrupció que estava protagonitzant Mercasa en un sector molt sensible com és el de l’economia i el comerç, per la qual cosa l’Ajuntament ha de prendre la iniciativa de desmarcar a Mercavalència dels negocis tèrbols de Mercasa”.

Galiana ha recordat que Mercavalència és una empresa rendible, amb una rendibilitat d’1.300.000 euros en esta legislatura, “on els tres consellers de Mercasa vénen una vegada al mes, cobren i se’n tornen a Madrid, avançant el tren si és possible. No aporten res”. Galiana ha exposat la gravetat dels casos de corrupció que afecten a Mercasa, “la cúpula de la qual està imputada per un contracte a Angola”, i ha reafirmat que la relació amb Mercasa “embruta i compromet el nom de Mercavalència”.

 Finalment, la moció ha eixit endavant amb els vots de l’equip de govern.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Carlos Galiana, Mercavalència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *