L’Ajuntament se suma a la Declaració Institucional donada la marginació del poble valencià en els PGE 2017

 

A les portes de l’edifici consistorial, Sergi Campillo, alcalde en funcions i regidor de Govern Interior, va donar veu a les demandes de la ciutadania referides en la Declaració Institucional de les Corts Valencianes, signada per tots els grups polítics, davant de la marginació dels valencians i les valencianes en els Pressupostos Generals de l’Estat 2017 (PGE) i per manifestar “la necessitat de garantir un nivell d’inversions just per al territori de la Comunitat”.

En el manifest que parteix de les Corts Valencianes es recorda que la reforma de l’Estatut d’Autonomia, aprovat al març de 2011, preveu “la introducció d’una clàusula que blinda les inversions d’acord amb el pes de la població” i, més recentment, la Resolució 22/IX de les Corts, del 6 d’octubre de 2015, aprovada per unanimitat, reclama també “l’execució per part de l’Estat d’unes inversions en infraestructures, compensant en tot cas la insuficiència inversora dels últims anys”.

La declaració llegida per Campillo reforça el seu argument amb la menció a la Resolució 918/IX, que es va aprovar també per unanimitat en sessió plenària el 22 de febrer de 2017, en la qual es reitera “la necessitat de garantir unes inversions que compensen la insuficiència inversora i reclamen un pla de xoc d’inversions per part del Ministeri de Foment xifrat, almenys, en 1.200 milions anuals entre 2017 i 2020 en inversions al nostre territori”.

Per la seua banda, les Corts Valencianes van manifestar “el seu rebuig més absolut a les inversions territorialitzades que preveu el projecte de pressupostos de l’Estat per a 2017”, unes paraules que Campillo va reafirmar en nom de l’Ajuntament, segons les quals “la inversió a la Comunitat Valenciana se situa en un 6,9 %”, una xifra que suposa una reducció de 209 milions respecte a 2016.

Així, la situació en què queda la ciutadania de tota la Comunitat Valenciana i, per descomptat, la ciutat de València amb els nous pressupostos generals de l’Estat consisteix en que cada valencià i valenciana “rebrà 119 euros per càpita, clarament inferior als 184 de mitjana en el conjunt de l’Estat i molt lluny de les xifres dels ciutadans i ciutadanes d’altres territoris que rebran, de mitjana, prop de tres vegades més que els valencians i valencianes”.

Així mateix, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies es va unir també a esta declaració “per a reclamar per a tots els valencians i valencianes un millor i més just finançament per als nostres municipis amb el ferm compromís d’afrontar els nous reptes amb servicis de qualitat per a atendre les necessitats que la ciutadania ens demana”.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Economia i Ocupació, Finançament, igualtat, Impostos, interessos valencians, Nacional, Pagament, Pressupostos, Sergi Campillo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *