Joan Ribó obri el grup de treball Ruta de la Seda

 Joan Ribó acompanyat per la regidora i presidenta de la Fundació Turisme València, Sandra Gómez, ha participat este matí en l’obertura oficial de la reunió del grup de treball de la Ruta de la Seda de l’Organització Mundial del Turisme. Esta trobada reunix en la nostra ciutat representants de 33 països que aposten per convertir la Ruta de la Seda en una marca lligada a un turisme innovador, sostenible, responsable i col·laboratiu de profundes arrels històriques i culturals, del que Ribó ha dit que ha de servir “per a conéixer i ampliar horitzons, per a descobrir-nos, reconéixer-nos i apreciar-nos millor en la nostra diversitat, reforçada per la generositat, la solidaritat i la tolerància”

 “València vol seguir contribuint al fet que els valors de la Ruta de la Seda continuen servint en este moment històric en el qual abunda el desacord i s’alcen barreres entre els pobles. Barreres d’exclusió i insolidaritat que l’intercanvi i el coneixement mutu poden ajudar a enderrocar també a través d’un turisme mundial que estimule el desenvolupament sostenible, responsable i col·laboratiu, un moviment que òbriga les nacions i eixample les ments, que fomente la convivència i cree vincles duradors i saludables”, ha afirmat l’alcalde, Joan Ribó, en la seua intervenció en l’acte d’obertura oficial del 7a Trobada del Grup de Treball de la Ruta de la Seda-Organització Mundial del Turisme (OMT).

En este acte inaugural, Joan Ribó ha donat la benvinguda als assistents a la trobada del Grup de Treball Ruta de la Seda-OMT “que València acull amb la mateixa motivació i la mateixa satisfacció amb què va exercir durant el passat any la condició de Ciutat de la Seda”.

S’ha referit, Ribó, al treball que la nostra ciutat està desenvolupant en col·laboració amb organitzacions com la FAO, “que ha triat València com a Capital Mundial de l’Alimentació, o com la UNESCO, que impulsa la Ruta de la Seda i que fa uns pocs mesos ha declarat les nostres Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat.” Igualment ha expressat “la satisfacció afegida de ser la primera ciutat del sud d’Europa on se celebra esta cita, en la qual el turisme va inequívocament lligat als valors de la història, de la cultura, del diàleg, de la tolerància i, per descomptat, de la pau”.

Ribó ha reivindicat, en el marc d’este 7aTrobada sobre l’ideari comú dels membres de la Ruta de la Seda, “un turisme que servisca per a conéixer i ampliar horitzons, per a descobrir-nos, reconéixer-nos i apreciar-nos millor en la nostra diversitat, reforçada per la generositat, la solidaritat i la tolerància. És el nostre desig recuperar el valor d’aquella Ruta de la Seda que establia llaços d’unió i entesa entre Orient i Occident, que aproximava diferents formes de vida, religions i cultures i hui vol ser una marca turística molt especial que arreplegue i trasllade al món tots eixos valors que no podem permetre que es perden ni es malmeten”.

En esta reunió del grup de treball de l’Organització Mundial de Turisme sobre les ciutats de la Ruta de la Seda, es debatrà durant hui i demà sobre les mesures per a promocionar “un turisme innovador i sostenible, basat en una història i unes tradicions compartides. “Volem que la Ruta de la Seda continue sent, en el segle XXI, una forma d’obrir camins, un exemple de col·laboració des de la trobada i l’intercanvi entre ciutats i nacions de diferents continents i diferents cultures”, ha assenyalat en eixe sentit Joan Ribó.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Cultura, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *