El Ple aprova demanar la declaració BIC del toc tradicional de campana

Tots els grups municipals del Consistori, tant del govern com de l’oposició, ha aprovat que l’Ajuntament de València inste la Conselleria de Cultura perquè s’inicien els tràmits per a declarar Bé d’Interés Cultural, com a Bé Immaterial, els tocs tradicionals de campana, els manuals, i el toc del rellotge de Sant Josep de la Muntanya per les seues pròpies característiques.

 En la moció es demana que l’Ajuntament “inste i impulse, en col·laboració amb la resta d’administracions” la investigació, difusió i formació de l’”ofici de campaner”, amb l’objectiu de “preservar, mantindre i generar la tradició entre els Valèncians en general i entre els més joves en particular, diposant d’un centre en la ciutat de València”.

Finalment, en un tercer punt de la moció aprovada es demana “que en l’actual procés de modificació de l’Ordenança de Contaminació Acústica, i per a evitar futures interpretacions de la normativa en detriment d’un bé de tanta rellevància cultural, es protegisca de manera expressa els diferents tocs de campana”. Un punt que evoca el recent acord que va aconseguir l’Ajuntament de València entre un veí del barri del Carme i l’església de Sant Nicolau, enfrontats precisament pel so que causaven els tocs de la citada església i que va motivar una denúncia del veí per excés de soroll.

Arxivat en: 2017, Ajuntament, Pilar Soriano

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *