Suport del Ple a l’EMT per a refinançar el seu deute

El Ple municipal ha donat suport a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) perquè puga refinançar-ne el deute. Per a això, durant la sessió s’ha autoritzat l’empresa a concertar préstecs a llarg termini que vagen destinats a este objectiu. La proposta ha sigut aprovada amb el suport de l’equip de govern, mentre que l’oposició s’ha abstingut en la votació.

El debat sobre la refinançament de l’EMT s’ha convertit en un debat sobre la gestió de l’empresa per part de l’equip directiu que encapçala el regidor Giuseppe Grezzi.

Grezzi ha recordat que l’exercici s’ha tancat amb un augment de 5,4 milions de viatgers, una reducció d’1,6 milions de deute, l’increment de la plantilla i premis tan prestigiosos com l’atorgat per la Comissió Europea a l’última edició de la Setmana de la Mobilitat de València, la corresponent a setembre del 2016, organitzada per la Regidoria de Mobilitat Sostenible.

Giuseppe Grezzi ha comparat estes dades amb les xifres de fa a penes uns anys: un deute de 33 milions d’euros, mobilitzacions i vagues del personal, i un descens de 17 milions de viatges. Per això ha qualificat la seua gestió  d’“impecable”, la qual cosa no s’oposa a reconéixer, ha continuat, que el bo social siga “una càrrega, perquè és una cosa”, ha explicat, “que no pot pagar-se amb diners, sinó que és una prestació social”.

L’autorització del Ple permetrà l’EMT refinançar a tipus entre el 0,85 % i el 3,25 % interessos que s’estaven pagant al 4,25 %. Això permetrà garantir la viabilitat de l’empresa a mitjà i llarg termini, ha assegurat el regidor, que ha acusat el Grup Popular d’haver previst la “privatització” de l’empresa l’any 2025.

 

Arxivat en: 2017, Ajuntament, EMT, Giuseppe Grezzi, mobilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *