L’Ajuntament activarà en falles el protocol d’emergències davant massificacions per a reforçar la seguretat

Un total de 336 bombers i 20 voluntaris de Protecció Civil treballaran per què la cremà de las falles es faça amb total normalitat i seguretat. D’esta manera, es clausuraran unes festes que l’Ajuntament preveu “massives”, fet pel qual s’activarà, per primera vegada, el protocol municipal de emergències davant massificacions. Este dispositiu reforçarà la seguretat en les zones de major concentració de gent, com és el cas de Russafa.

Joan Ribó, ha presidit la Junta Local de Protecció Civil, una reunió que, com ha explicat, es fa tots els anys abans de les Falles “per a assegurar el funcionament adequat de tots els servicis d’emergència, revisar els protocols i atendre les novetats per a prendre les mesures oportunes”. Per esta raó, i davant les previsions que siguen unes festes massives, per ser les primeres que se celebren com a Patrimoni Inmaterial de la Humanitat i per coincidir amb el cap de setmana, “enguany hem prestat molta atenció per a  garantir les eixides en zones de concentracions”, ha assegurat.

 Concretament, 67 bombers treballaran diàriament amb eixe objectiu,  i es reforçarà la seguretat a Russafa i al voltant dels tunels de les Germanies, on s’activarà el protocol d’emergències davant massificacions i instalarà un lloc de comandament preventiu amb Policia, Protecció Civil i Sanitat per a millorar la coordinació i l’efectivitat de les respostes.

A més, en esta zona s’afavorirà la circulació de persones amb mesures com, per exemple, deixar lliure de terrases la via que connecta l’eixida del túnel de les Germanies amb els carrers ellumenats de Russafa, a les hores d’encesa, o l’establiment dels mercats en una sola banda dels carrers. Així mateix, es crearan itineraris segurs per als qui visiten les llums amb una nova senyalització dels camins d’entrada i eixida mitjançant pòrtics.

“Amb totes estes propostes, que tracta de protegir les persones que participen en les falles, també s’afavorirà la convivència als barris que viuen més intensament la festa”, ha destacat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, que ha reiterat el missatge de l’alcalde: “que les falles, que són una festa segura, enguany ho seran més”.

Arxivat en: 2017, Falles, Joan Ribó, Pere Fuset, Seguretat Ciutadana

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *