L’activitat gratuïta que organitza cada final de mes el Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València ha congregat a desenes de persones per fer una plantació massiva de ginebre marí, una espècie autòctona que es troba en perill d’extinció.

El responsable d’esta activitat guiada del mes de febrer ha sigut el cap de la Secció de Paisatge Vegetal del Servici Devesa-Albufera de l’Ajuntament de València, qui ha explicat a totes les persones assistents algunes característiques del ginebre marí i la seua progressiva desaparició a l’ecosistema de la Devesa.

“Amb activitats com esta convidem les persones a fer més seu encara el gran patrimoni ambiental que tenim a València gràcies al parc natural de l’Albufera. Conéixer la seua flora és la millor forma d’interessar-se per ella i intentar preservar-la i activitats com esta permeten combatre el risc d’extinció d’esta i d’unes altres espècies típiques del nostre bosc”, ha explicat durant la visita el regidor de Conservació d’Àrees Naturals i Devesa-Albufera, Sergi Campillo, qui ha recordat que en 1980 només quedaven 36 exemplars de ginebre marí a la Devesa i ha defensat la necessitat de conscienciar la gent de la importància de protegir el parc natural de l’Albufera entre totes i tots.

“El ginebre marí és una espècie molt vulnerable que gràcies a l’esforç sobretot del personal tècnic del Servici Devesa-Albufera s’ha pogut recuperar. Esta espècie està íntimament lligat a la restauració dels ecosistemes dunars de l’Albufera, donat que amb la regeneració del sistema dunar es va abordar la plantació massiva d’esta espècie, amb un projecte Life que va aportar molts recursos”, ha destacat Campillo.

El regidor també ha fet una crida perquè totes les persones interessades aprofiten estes activitats guiades gratuïtes i ha recordat que són accessibles per a totes les edats i que amb bicicleta o la línia 25 dels autobusos de l’EMT és molt senzill arribar als punts de trobada que es marquen abans del començament de cada activitat.