Glòria Tello, ha visitat la Fira del Llibre Antic i d’Ocasió que se celebra des del 24 de febrer fins al 20 de març a la Gran Via del Marqués del Túria. “És un plaer tornar a inaugurar la Fira i donar suport a este sector que té un paper importantíssim perquè la indústria no decaiga”, ha explicat Glòria Tello.

Esta catorzena edició de la mostra compta amb 29 casetes, igual que l’any anterior. “És una fira amb reconeixement a nivell nacional”, ha destacat Glòria Tello, “a la qual assistixen llibreters de les comunitats de Galícia, Castella i Lleó, Madrid, País Basc…, i també de les províncies d’Alacant i Castelló. És un treball que tots ells fan amb passió.”

Està organitzada pel Gremi de Llibreters d’Ocasió de la Comunitat Valenciana, presidit per José Luis Boado. Es posen a la venda més de 150.000 exemplars, entre els quals es poden trobar joies úniques. El llibre més antic que es pot trobar és del segle xvii, però els llibreters recorden que l’antiguitat no és l’únic valor, ni el principal, sinó que ressalten que hi ha molts tresors a l’abast del públic en diferents formats, anys, edicions, etc.

Per als llibreters és una oportunitat d’arribar als lectors de forma més senzilla, ja que poden trobar una àmplia oferta en un sol passeig, i els resulta més còmode que acudir a diferents llibreries. Segons expliquen els expositors, la majoria no ve amb una idea preconcebuda de compra, sinó que vénen a veure el que troben.

“Anime tots els valencians i valencianes que vinguen a veure els llibres i que entre tots fem pinya perquè el sector es revitalitze. És importantíssim que en la nostra societat la lectura tinga presència”, ha destacat Glòria Tello. Segons la regidora de Cultura, “des de l’Ajuntament treballarem perquè esta Fira no siga l’única que es realitze en la ciutat enfocada al foment de la lectura. Donem suport a totes les iniciatives que s’encaminen a acostar els llibres al públic”.

L’horari de la Fira és de dilluns a dissabte, de 10.30 a 14.00h i de 17.00 a 21.00h. Diumenges i festius, d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 21.00 hores. Des del 24 de febrer fins al 20 de març.