El jutjat d’instrucció número 18 de València ha informat que ha imputat a María del Carmen García Fuster, ex-secretària del del grup municipal del PP i encarregada de gestionar els comptes d’este grup polític i a Montserrat Tello Millán, responsable del Partit Popular en les eleccions de 2015 davant la Junta electoral per presumpte delicte electoral del PP denunciat el 19 d’abril pels portaveus del grup municipal de Compromís per València, Pere Fuset, Giuseppe Grezzi i Glòria Tello.

Pere Fuset ha explicat que “els indicis de Compromís sobre el fet que el Partit Popular a l’Ajuntament tenia dos comptes bancaris, un dels quals operava de manera oculta, sense cap tipus de control del Tribunal de Comptes, s’han confirmat”.

Segons ha explicat el portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València l’auto del jutge exigeix al Partit Popular que el “més prompte possible” informe de la identitat de les persones que integraven la Junta Directiva del PP de València Ciutat durant els períodes de campanya de les eleccions municipals de 2011 i de 2015.

“Considerem que este requiriment es produeix per la seua implicació, que de confirmar-se seria una altre fet d’extrema gravetat. Una organització que ha actuat com una trama organitzada per a delinquir no és un partit polític sinó més bé una organització criminal, com ja els qualifiquen fins i tot els informes judicials que estem coneixent”.

Finalment, Pere Fuset ha emplaçat als alts càrrecs del PP de València i de l’Estat espanyol ha que done explicacions a la ciutadania i a recordat que “per a Compromís la neteja de les institucions i de la imatge de València és fonamental”.