Joan Ribó: “Hem de donar una resposta de ciutat capaç de trencar el cercle de l’exclusió i la vulnerabilitat perquè no hi haja persones sense llar”

Ahir es van presentar els resultats de la campanya “Homeless Meet Up” feta per RAIS Fundació al Saló de Cristall de l’Ajuntament i l’administració local i la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives van ratificar el compromís d’aconseguir acabar amb la dramàtica situació de les persones sense llar en la nostra ciutat abans de 2020, a través d’iniciatives com el model Housing First (“primer, la casa”).

Joan Ribó ha afirmat que els resultats de la campanya de persones sense sostre “ens posen davant d’una de les situacions de vulnerabilitat i exclusió social més dures de totes les que es produïxen a la ciutat de València, perquè no tenen allò més elemental, una llar que dignifique la seua vida i que els permetra tindre un projecte de futur”.

Així, l’Ajuntament i la Generalitat posen a disposició d’este programa 4 i 5 vivendes que serviran per acollir persones sense sostre amb l’objectiu que puguen eixir endavant de la seua situació de vulnerabilitat i marginalitat.

Ribó afirmà que la campanya Housing First “ha de tindre ara la seua continuïtat amb la intervenció de les administracions públiques en una resposta de ciutat capaç d’aportar solucions innovadores per a previndre i ajudar 404 persones que requerixen una atenció urgent”.

A més, l’alcalde va agrair la tasca feta per RAIS, una entitat d’iniciativa social, no lucrativa, independent i plural dedicada a lluitar contra l’exclusió. En eixe sentit, Joan Ribó ha dit que eixe tipus d’iniciatives “encaixen perfectament amb una forma de governar que anteposa la tasca prioritària de rescatar les persones, d’atendre els qui més ho necessitem, propostes d’intervenció que han servit en altres llocs i que han de servir-nos a València per a donar resposta a les necessitats d’un col·lectiu tan vulnerable, on el 45% dels qui l’integren han patit alguna agressió o el 57% patixen algun problema de salut”.

 

 

Arxivat en: 2016, Ajuntament, Housing First, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *