La iniciativa de prioritzar, en les contractacions, les empreses que no tinguen relació amb paradisos fiscals té com objectiu que “les empreses que contracten amb l’Ajuntament de València tinguen una puntuació extra si no tenen cap relació amb paradisos fiscals”.

La proposta serà analitzada de manera detallada pels servicis jurídics municipals, de cara a la seua presentació al Ple municipal el pròxim mes de juliol.

Joan Ribó ha defensat la fiscalitat transparent i les aportacions d’empreses i particulars segons els seus recursos, coma base del funcionament d’una societat justa i equilibrada.

A preguntes dels periodistes, l’alcalde Ribó ha explicat que no és factible prohibir la contractació amb estes empreses, atés que es conculcaria la legislació espanyola i europea. Però ha avançat que en les pròximes setmanes s’escometrà “un estudi jurídic seriós per a no tindre problemes” amb les mesures que es prenguen. “I arribarem fins on podem”, ha afegit. “Per a nosaltres l’ideal seria que cap empresa que tinga vinculació amb paradisos fiscals puga contractar amb l’Ajuntament però, almenys, el que farem és primar totes les empreses que tenen una actuació fiscal raonable, sense caure en un buit legal que ens impedisca la contractació”.