Glòria Tello i Joan Ribó han anunciat que la ciutat de València, en tot el seu terme municipal, comptarà amb festejos altenatius a la pràctica del bou embolat i del bou en corda.

Joan Ribó ha recordat el compromís adquirit pel govern actual d'”avançar cap al benestar animal a la nostra ciutat. Ja hem fet realitat que cap circ de la ciutat utilitze animals salvatges o que en les roques del Corpus no es realitze la pràctica del tir i arrossegament. Ara fem un nou pas endavant i la ciutat de València serà una ciutat que respecta els animals, una ciutat sense la pràctica del bou embolat”.

En eixe sentit, Glòria Tello ha assenyalat que “una regidoria com la de Benestar Animal no pot autoritzar o donar llicència a una pràctica que es caracteritza per sometre els bous a una greu situació d’estrés que pot arribar a interferir en el funcionament normal de l’organisme de l’animal”.

Així mateix, l’Ajuntament s’ha compromés a proposar activitats d’oci i culturals per a oferir a les pedanies, activitats que permeten dinamitzar estes poblacions i que fomenten les relacions entre veïns i veïnes d’una manera lúdica i festiva.