Durant el desdejuni informatiu celebrat en l’Oceanogràfic el passat dilluns, Ribó va assenyalar “a grans trets el que ha sigut aquest primer any de govern municipal de canvi: un any de govern per a les persones”.

“La ciutadania ens ha demanat que canviem el mapa de la corrupció on els antics governs ens van col·locar, per a entrar en el mapa de la transparència, de la gestió rigorosa, de la participació, del benestar de les persones”, va afegir Joan Ribó en la seua defensa de “governs de diàleg, de diversos partits i coalicions, on uns tenim més regidors que altres, però tots ens necessitem per a millorar la ciutat”.

L’alcalde va ressaltar que “han aprovat com hem reduït el pagament a proveïdors de 60 a 14 dies, com hem congelat l’IBI per a les famílies i els xicotets comerços, i com apostem, amb el nou sistema de taxes, per l’equitat a l’hora de pagar, per bonificar els habitatges i els vehicles més eficients i menys contaminants, o com volem fomentar la rehabilitació per a regenerar el treball en un sector tan devastat per la crisi com el de la construcció”.

En un altre moment ha assegurat que els pressupostos municipals “aposten pels servicis a la ciutadania i el benestar social”, i es va referir a la reducció del deute de l’Ajuntament de València.

També va afirmar que el seu govern s’ha marcat el repte de la lluita contra el frau, ha reprès el diàleg social amb patronal i sindicats, “amb els quals estem arribant a acords per a fomentar el treball per a tots, però sobretot per als aturats de llarga durada i els joves”. Igualment va destacar que “ens hem obstinat en grans consensos com l’aconseguit al sí del Consell Local de Comerç sobre les Zones de Gran Afluència Turística”.

Respecte a l’economia va recalcar que “València s’ha convertit en una ciutat lliure de desnonaments per impagament d’hipoteca, i en una ciutat on a ningú se li talla l’aigua ni la llum perquè no tinga recursos”.

Ribó va recordar l’augment del 47% de les partides pressupostàries per a benestar social, els 5 milions d’euros per a ajudes d’emergència “sense cues, sense estigmatitzar a ningú, sense haver de pagar nòmines als intermediaris”. També anuncià que este estiu “tornarà a funcionar el menjador escolar en els escoles, perquè les xiquetes i xiquets no tenen per què mirar-se i veure més diferències que el colors dels seus ulls”.

Va resaltar el caràcter participatiu dels pressupostos, la inversió de més de 7 milions en 104 projectes de barri.

En la part final de la seua intervenció al desdejuni no faltà tampoc referències concretes al treball municipal per a fomentar el patrimoni de València, per a protegir i dinamitzar l’horta, promoure la Ruta de la Seda o el Parc Fluvial del Túria, etc.