La ciutat de València, nomenada per la UNESCO Ciutat de la Seda 2016-2020, acullirà des d’este dimecres fins el diumenge dia 12 la II Trobada Mundial de Ciutats de la Ruta de la Seda i la XII Multaqa de les Tres Cultures, amb el lema “La seda i la pau”. Les sessions i trobades de treball aniran acompanyades d’exposicions d’art, fotografia i labors de seda, concerts de música tradicional, desfilades de moda i demostracions gastronòmiques.

L’estratègia per a la Ruta de la Seda 2016-2020 pretén ser un estímul per al desenvolupament turístic de València. Així mateix, es pretén fomentar l’intercanvi socioeconòmic i la recerca cultural, i especialment el diàleg com a eina de relació entre els pobles, els territoris i les cultures, de cara al foment de la diversitat i del desenvolupament de les persones.

La nostra ciutat ja forma part del mapa web de la Ruta de la Seda elaborat per la UNESCO, una iniciativa de la qual formen part 36 països que configuren un teixit secular de relacions històriques i culturals al voltant de la producció i el comerç de la sederia.

Joan Ribó ha assenyalat que “este és el mapa en el qual volem que estiga València, posant en valor el nostre ampli patrimoni cultural i històric i la nostra demostrada capacitat de diàleg, de col·laboració i d’intercanvi”.