El deute municipal continua reduint-se, i ha arribat al seu nivell més baix des de l’any 2005. Així s’arreplega en l’informe emés pel Banc d’Espanya i que permet comprovar que el nivell d’endeutament corresponent al primer trimestre de 2016 s’ha situat en 709 milions d’euros, una quantitat que suposa el nivell més baix dels últims 11 anys.

La dada reflectix les polítiques impulsades per l’equip de govern basades en la contenció de determinades despeses “supèrflues” i en la reorientació de les inversions i la gestió de les diverses àrees de govern.

El deute heretat suposava el 93% del pressupost municipal, tal com destacava Joan Ribó, en el seu moment va ser un “verdader handicap” a l’hora d’elaborar els pressupostos per a enguany i poder invertir per a la ciutadania.

A partir d’eixe moment, les diferents mesures impulsades per a reduir l’endeutament i el deute viu han anat donant fruit. En paraules de Joan Ribó, “és possible eixir de les polítiques d’austericidi i de retallades que hem viscut en les legislatures passades, amb una bona gestió econòmica que faça confluir una major despesa en polítiques socials i, al mateix temps, prenga el camí de la reducció del deute. La ciutadania exigix polítiques econòmiques responsables, que eviten el malbaratament i l’amiguisme, i pensen en els veïns i veïnes de la ciutat. I en això estem en este govern municipal”.