Durant la celebració del Dia de l’Horta, que tingué lloc el passat diumenge 15 de maig, Joan Ribó va reiterar que cal posar l’horta en el centre de les polítiques municipals, protegint-la i impulsant entre la ciutadania el consum dels aliments de qualitat i proximitat que en ella es produeixen.

Joan va destacar “(…) la condició de València com a única ciutat europea que compta amb un espai d’horta periurbana tan important, que molt sovint no ha tingut la consideració que mereix i s’ha vist com una oportunitat per a requalificar-la i construir sobre ella, condemnada massa ràpid a una desaparició teòricament inevitable”.

Enfront d’eixa situació, Joan Ribó va assenyalar que l’horta cal protegir-la per a que no disminuisca, posar-la en valor i col·locar-la en el centre de les polítiques municipals. Així doncs, amb aquestes voluntats i amb la creació de la regidoria d’Agricultura i Horta s’aconseguix un dels punts del programa de govern de Compromís #ambValentia.

Finalment, posà de rellevància que “el nostre compromís per a preservar l’horta ha d’anar acompanyat per lleis que la protegisquen, per polítiques que impulsen el cooperativisme i la convertisquen en la subministradora més important de productes de proximitat i aliments de qualitat per a les nostres famílies i per als menjadors escolars”.