Compromís-Podem-#ÉsElMoment proposa la creació d’una oficina parlamentària de control de la execució pressupostària

Coincidint amb la recent celebració el passat 9 de desembre del Dia Mundial contra la Corrupció, Compromís-Podemos-#ÉsElMoment ha celebrat l’acte obert “Bones pràctiques i transparència  en clau valenciana”, organitzat pel col·lectiu de València ciutat. Tots els intervinents coincidiren en constatar que la transparència és enemiga de l’autoritarisme i Rita Barbera, en paraules de Sergi Campillo “és un dels màxims exponents d’eixa manera de fer política amb una manca total de transparència”. En canvi, va remarcar que els regidors de Compromís estan governant transparentment amb la gent i València ha de ser ara un exemple de transparència a la resta de l’Estat.

Campillo recordà una anècdota amb l’anterior vicealcalde de València: quan van proposar, des de la oposició, la signatura d’un acord amb Transparència Internacional per a sumar-se a l’Índex de Transparència Local, el vicealcalde va declarar cap ONG ens ha de dir a nosaltres si som transparents o no”. Això resumeix la postura autoritària, prepotent i obscurantista del PP que hem patit totes les valencianes i valencians durant 24 anys de govern del PP. Per la seua part, Alfons Puncel, subsecretari de la conselleria de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació va informar que la conselleria acaba de signar un acord de col·laboració, sense cap cost econòmic, amb Transparència Internacional per a sotmetre’s periòdicament als seus sistemes de control de transparència.

Enric Bataller, candidat a diputat del Congrés per la província de València va declarar que patim un problema molt greu de corrupció econòmica i d’opacitat en les institucions estatals. El problema de molts partits es que només volen el poder polític sense creure’s les institucions, i governen sense elles o fent-les irrellevants. Això va totalment en contra del que exigeix la gent, una democràcia de qualitat i oberta a l’escrutini públic, tot el contrari del que ha fet el PP. Bataller ha dit que  “esta legislatura ha sigut la legislatura de Bárcenas, no la de Rajoy”. Per això, una de les propostes del programa electoral de Compromís-Podem-#ÉsElMoment és la creació d’una oficina parlamentària de control de la execució pressupostària.

Per altra part, Blanca Jiménez, de Podem València, va denunciar les limitacions de la actual legislació sobre transparència , que sols fa que controlar i limitar l’accés de la ciutadania en matèria d’informació pública i va denunciar l’absència de l’esfera pública de molts assumptes, que són tractats amb una opacitat absoluta, com el tràfic d’armes.

Arxivat en: Campanya, Sergi Campillo, transparència

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *