Compromís-Podemos-#ÉsElMoment demana la derogació de la LOMCE i reivindica una financiació justa per a l’educació pública.

Vicent Marzà, conseller d’Educació, Cultura i Esports: “Amb una financiació justa  endríem 888 milions d’euros més i podríem construir 222 escoles cada any i baixar els ratios per aula”.

L’acte obert “Cultura, Educació i Esports en clau valenciana”, organitzat pel col·lectiu de València ciutat de Compromís-Podem-#ÉsElMoment va ser escenari de declaracions contundents de totes les persones assistents sobre la necessitat de revertir les desastroses polítiques establides a nivell estatal pel PP. Sense una profunda renovació legislativa de la cultura i la educació no podrem canviar les polítiques autonòmiques, coincidiren tots els intervinents. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Gloria Tello, denuncià la mala situació que trobà a l’àrea de cultura quan va assumir la regidoria, amb un sector cultural devastat, ja que el PP considerava la cultura una àrea secundària. La regidora reivindicà que el nou govern està prenent les mesures necessàries per a reforçar esta àrea, perquè “la cultura és un pilar fonamental de la societat i un sector econòmic molt potent” i que “cal apropar la cultura a tota la ciutadania”.

Vicent Marzà, diputat a Les Corts Valencianes per Compromís i conseller d’Educació, Cultura i Esports va reivindicar amb fermesa i claredat la necessitat de reclamar a l’Estat un finançament just, que permetria la construcció de noves escoles, la baixada dels ratios per aula i la eliminació dels barracons. A més, en resposta a nombroses preguntes de les persones assistents a l’acte, va assegurar que la conselleria que dirigeix està prenent moltes mesures per a resoldre qüestions que preocupen moltíssim a la ciutadania, com el increment en les quantitats destinades a les beques universitàries, la creació de nous òrgans dedicats a la investigació, augmentant en un 20% el pressupost dedicat a investigació en l’exercici 2016 i la regulació de la jornada continua en els col·legis, entre altres.

També intervingueren en la xerrada María Oliver, regidora d’Educació, Joventut i Esports de l’Ajuntament de València, la diputada a Les Corts Valencianes per Podemos Sandra Mínguez i el candidat al Congrés dels Diputats Jordi Alamán. Tots ells coincidiren que un dels objectius bàsics de Compromís-Podemos-#ÉsElMoment per  guanyar les Eleccions Generals del #20D i la consecució d’un grup parlamentari propi al Congrés és la urgència del canvi de la percepció de la educació com un negoci, no com el dret que és i establir una coordinació més gran entre l’Estat, les autonomíes i les entitats locals per a consensuar un canvi de model educatiu i cultural, que involucre a tota la societat.

 

Arxivat en: Campanya, Cultura i Educació, Glòria Tello

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *