Grezzi: “En 13 anys no hem tingut cap finançament estatal per al transport metropolità i hem perdut 600 milions d’euros”.

Compromís-Podemos-#ÉsElMoment exigeix un canvi total de model de gestió i protecció mediambiental a nivell estatal, i també la millora de la financiació de les nostres estructures de transport. Giuseppe Grezzi, regidor de Mobilitat de l’Ajuntament de València denuncia: “En 13 anys no hem tingut cap finançament estatal i hem perdut inversions per valor de quasi 600 milions d’euros”.

Les polítiques medi ambientals i de mobilitat que  s’estan executant des del govern autonòmic i  l’Ajuntament de València propugnen un nou model econòmic, l’Economia Verda. En l’acte celebrat este 14 de desembre, sobre medi ambient i mobilitat, en clau valenciana, ha quedat palesa la discriminació que ha patit el nostre País per la manca de finançament estatal. A més, Pilar Soriano, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de València, ha manifestat que hi ha competències, com la protecció de les nostres platges, en que el sòl és propietat de l’Estat, que no es poden desenvolupar com voldria el govern local, i suposa un greu problema de protecció mediambiental del nostre litoral marítim, degut a la regressió de les platges del sud.

Julià Álvaro, secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic crec que els resultats de la Cimera del Clima de Paris són agredolços, però l’acord, signat per 195 països i tota la Unió Europea, inicia un camí que hem assumit al nostre programa electoral, amb un horitzó comú de transició energètica fins el 2050, amb la implantació d’un nou model econòmic verd i sostenible.

Enric Bataller, candidat al Congrés dels Diputats ha declarat que, en el nou procés constituent que volem iniciar a partir del 21 de desembre, s’ha de elevar el nivell constitucional de la protecció mediambiental i assegurar un autèntic dret fonamental de les persones al medi ambient. També Beatriu Gascó, diputada de Podemos a Les Corts Valencianes ha afirmat que hem d’anar a un model sostenible d’agricultura ecològica per a disminuir les emissions de CO2, perquè la agricultura industrial és la primera aportador de CO2 al món.

En resposta a les nombroses preguntes del públic assistent, s’han exposat diverses iniciatives preses des del govern local i autonòmic per a donar un gir radical a les polítiques ambientals que ha imposat el PP durant els seus anys de govern, com la recuperació de la Xarxa de Transport Públic metropolità intermodal, que se està gestionant des de la regidoria de Mobilitat.

En conclusió, ha quedat palesa la necessitat urgent de tindre grup parlamenti propi al Congrés dels Diputats per a poder impulsar des del govern central noves mesures que revertisquen el nostre infrafinançament, necessàri per a portar a terme les propostes reflectides al nostre programa electoral.

Arxivat en: Campanya, Giuseppe Grezzi, Pilar Soriano, Urbanisme i Medi Ambient

Comentaris

  1. Àngel Cantero Navarro diu:

    Hola. Sóc el representat legal dels treballadors de la delegació de València de l’empresa CEMUSA dedicada a la gestió del mobiliari urbà (marquesines d’EMT). La setmana passada vaig tenir una reunió a les oficines d’EMT amb el gerent per informar de la vaga que hem començat per l’ERO que ens ha plantejat l’empresa i que està afectant als serveis que fins ara estàvem prestant.
    M’agradaria tindre una entrevista amb vostè per informar-lo personalment del brutal ERO que vulnera els drets dels treballadors i el compromís social,moral i ètic amb l’Ajuntament de València.
    Espere una resposta el més aviat possible. La situació és crítica. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *