Presentem les nostres propostes de protecció dels animals

Compromís per València ha presentat les seues propostes vinculades a l’àmbit animalista, que pretenen evitar el maltractament animal en la ciutat i aposten per implementar mesures que contribuïsquen a la salut pública.

Subratllant que es tracta d’una “proposta de govern oberta a les aportacions de la ciutadania”, Compromís per València ha presentat el seu full de ruta en relació al tracte als animals en la ciutat, que pretén desenvolupar durant els pròxims quatre anys de legislatura al capdavant del govern municipal, al costat dels principals actors de les xarxes animalistes i altres agents de la societat civil.

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha subratllat la importància de la parcel·la animalista en el programa de govern de Compromís, ja que “la nostra primera prioritat és rescatar persones, però no volem deixar de costat els nostres principals companys en el dia a dia i, en general, volem fer de València una ciutat lliure d’espectacles amb animals i evitar que es maltracte de manera gratuïta cap ésser viu, ja siga per raons econòmiques o vinculades a l’oci”.

Les mesures presentades per Compromís en este àmbit passen per “establir protectores d’animals amb unes instal·lacions adequades, i acatar la recomanació legal que contempla preferiblement el treball de l’administració amb estes protectores abans que amb gosseres”. De totes maneres, i davant la saturació de les protectores, Ribó aposta per dos mesures urgents i necessàries: “d’una banda, dur a terme campanyes anuals d’esterilització felina i canina per a evitar la superpoblació d’estos animals i, d’altra banda, encetar campanyes institucionals pel no-abandó i per l’adopció d’estos animals”.

El control de les plagues i la salut pública també és un assumpte que aborda el programa de Compromís i, com ha dit la també candidata Glòria Tello, “apostem per un control de plagues basat en l’esterilització, que és molt més efectiva que el sacrifici d’animals, com ara els coloms. L’esterilització permet minorar i controlar la població d’estos animals. Alhora, i en l’àmbit dels animals de companyia també fomentarem les campanyes de vacunació, així com el treball de camp que permeta la desparasitació i detecció d’animals amb símptomes de malaltia”.

Per últim, Tello s’ha mostrat convençuda de la necessitat d’implementar mesures que permeten una convivència entre les mascotes, els seus propietaris, i la resta de persones. Així, la candidata de Compromís reclama una campanya que consciencie els propietaris de gossos a mantenir nets els carrers en qualsevol lloc de la ciutat; una mesura que caldrà complementar amb l’habilitació i senyalització d’espais condicionats per a les necessitats fisiològiques d’estos animals. A més, tal i com ocorre en altres ciutats de l’estat i d’Europa, “caldria permetre que les mascotes acompanyaren els seus propietaris en el transport públic, sempre establint unes normes bàsiques per tal de no causar molèsties a la resta de passatgers”.

Arxivat en: Campanya, Glòria Tello, Joan Ribó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *