Proposem la Carta de Capitalitat per a un millor finançament de València

El candidat de Compromís a l’alcaldia, Joan Ribó, ha explicat que la Carta de Capitalitat “permetria a la ciutat assumir part de la recaptació dels tributs estatals, i amb un finançament millor, podrem oferir millors prestacions als veïns i veïnes de la ciutat”.

Tal i com ha afegit el també candidat Pere Fuset, “València no pot continuar d’esquenes al conjunt de les comarques, sinó que ha d’activar les relacions entre els valencians des d’una perspectiva cultural, econòmica, ambiental i social”.

Compromís per València proposa el reconeixement de València amb una Carta de Capitalitat que servisca per a optimitzar els recursos i oportunitats previstes en la Llei de Grans Ciutats per tal de millorar les fonts de finançament i la gestió de l’administració local. Tal i com ha dit el candidat de Compromís a l’alcaldia, Joan Ribó, “València necessita el seu nivell d’autonomia respecte d’altres administracions mitjançant una carta municipal com la tenen Madrid o Barcelona. Això permetria a la ciutat assumir part de la recaptació dels tributs estatals, i amb un finançament millor, podrem oferir millors prestacions als veïns i veïnes de la ciutat”.

Segons ha expressat l’alcaldable de Compromís, “volem que València siga el cap i casal de tots els valencians i valencianes, sense que això es confonga amb cap centralisme, sinó establint una relació de cooperació amb les altres capitalitats d’un territori extens i plural com és el nostre, amb una destacada presència de ciutats mitjanes”.

En definitiva, tal i com ha afegit el també candidat Pere Fuset, “València no pot continuar d’esquenes al conjunt de les comarques, sinó que ha d’activar les relacions entre els valencians des d’una perspectiva cultural, econòmica, ambiental i social”. Per això, Fuset proposa impulsar l’Observatori de la “Marca València”, participat per agents socials, culturals i econòmics de la ciutat, “que ajude a recrear de manera òptima la imatge de València, tant en la seua promoció turística internacional, com en la projecció de la indústria local”.

Compromís també pretén posar en marxa setmanes monogràfiques, fires, mostres i trobades dedicades a les comarques valencianes, als seus productes, indústria, paratges i patrimoni, ha afegit Fuset “per tal que la ciutat no només siga cap i casal de manera simbòlica, sinó sobretot perquè s’establisca com a nexe d’unió entre tot el poble valencià”. Per últim, València també ha de reconéixer i posar en valor la multiculturalitat de la seua ciutadania, i protagonitzar el mutu coneixement i la integració de totes les persones, acostant-les a la cultura, llengua, tradicions i festes valencianes.

Arxivat en: Campanya, Joan Ribó, Pere Fuset

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *