Proposem crear Juntes de Districte per a les pedanies i defensar el seu dret a elegir alcaldes

Els representats i candidats de Compromís a les pedanies de la ciutat de València –Alejandro Ramón, Vicent Torres i Josep Duart–, acompanyats de la candidata i regidora a l’Ajuntament de València Consol Castillo, han signat hui al Palmar una declaració política on es proposa “avançar cap a una descentralització efectiva de l’Ajuntament de València”.

Al document es fa un repàs de la situació actual, i es destaca el fet que a València, “contràriament a allò que diu l’Ajuntament, no hi ha pedanies en sentit estricte, sinó alcaldes de barri, que no són res més que representants de l’alcaldia i que tenen unes competències molt limitades.” Els portaveus de Compromís als “pobles de València” reclamen que la preservació de la seua identitat siga compatible amb una dotació suficient de recursos i infraestructures. “Volem, conclou el document, tindre tot allò que ens correspon com a ciutat, perquè ho paguem, i poder mantindre la qualitat de vida pròpia d’un poble”.

La proposta de Compromís, segons ha apuntat Consol Castillo, “contempla dos escenaris: un d’immediat, condicionat per la legislació actual, i un de futur, per al qual ens comprometem a treballar amb la ciutadania de les pedanies”. Com a actuació immediata, la formació proposa crear tres noves Juntes de Districte, una per a les pedanies del nord, una per a les del sud i una tercera per a les pedanies de l’oest, que tindrien l’estructura i composició de les què existeixen actualment (presidides per un membre de l’equip de govern i amb presència de tota la resta de grups municipals i de representants del teixit associatiu). Des de Compromís s’apunten, però, millores que consideren “imprescindibles”: que els alcaldes pedanis hi estiguen presents, que es dote cada Junta d’un pressupost específic, que s’incremente la freqüència de les reunions i que s’implanten mecanismes efectius de participació ciutadana, especialment a l’hora de determinar en què s’inverteix el pressupost.

El manifest es compromet, així mateix, a “impulsar les modificacions legals necessàries perquè els habitants de les pedanies puguen, mitjançant processos participatius i democràtics, elegir els seus propis alcaldes”. I, per últim, es deixa la porta oberta a cada cada pedania “puga, democràticament, avançar cap a fórmules que garantisquen una major autonomia política sempre que este siga el desig de la majoria dels seus habitants.”

Arxivat en: Campanya, Consol Castillo, Juntes de districte

Comentaris

  1. José Caño Cano diu:

    Por favor, a quien corresponda, tengo que decir que en el sistema de la educación se debería de hacer algo, pero ya, pues el profesorado valenciano lo está pasando realmente mal, hay profesores muchísimos que tienen que dejar sus puestos de trabajo por culpa de unos gobernantes que hemos tenido que no se han preocupado de nada, nada más que de poner impedimentos, soy votante de Compromís, pero estoy viendo que el tiempo se nos hecha encima y los profesores vamos a tener la misma suerte que el curso anterior, por favor hagan algo lo más rápido que se pueda, pues será colapsado lo profesores que van a ser expulsados y luego vais a tener que devolverlos otra vez al mismo sitio, pues la vez anterior pasó igual. Tengo a mi hijo que es profesor del pueblo de Foios, y el problema que tienen es que van a tener que expulsar a profesores, y lo mismo ocurrirá en otros institutos, como ya he dicho por culpa del gobierno anterior. Por favor me he explicado lo mejor que he podido, pues yo soy pensionista, pero me preocupa muchñisimo la educación de los chavales, educando a los niños no habrá delincuentes ni corruptos, sé que el paraíso terrenal no existe, pero sí se que se puede hacer una justicia social mucho más justa que la que hay, pero tiene que haber ganas políticas de hacerla, contaría muchas más cosas pero esto está por encima de cualquier cosa ahora mismo, un saludo de un militante que me ha encantado que ustedes hayan llegado a los acuerdos que ya los he leído. Les deseo mucha suerte y que puedan cumplir todo lo que nos han prometido, aunque sé que es difícil, pero por lo menos se que lo van a intentar, bueno esperando una contestación satisfactoria para los profesores me despido con un fuerte saludo.

  2. Salvador diu:

    Bon día. Voldría saber exactament el contingut del document signat al Palmar, com a exemple se transparencia. Pense que, com a habitant de l’Horta Sud, m’es d’interés el text íntegre del document.
    Gràcies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *