Apostem per un turisme de qualitat programat per a tot l’any

Compromís per València aposta per desestacionalitzar el sector amb un turisme que compagine els visitants estivals amb el turisme verd, patrimonial, cultural i de congressos.

El candidat de Compromís, Joan Ribó, aposta per un ens que coordine l’estratègia turística de les administracions implicades, fomentar la candidatura de les Falles com a patrimoni de la humanitat, i aprofitar l’arribada massiva d’estudiants Erasmus a la ciutat per a revitalitzar els barris pròxims a les universitats.

Compromís per València ha traslladat este matí els seus candidats fins a la platja de la Malva-rosa. Després de les trobades mantingudes les últimes setmanes amb representants diversos de l’àmbit hostaler i turístic, el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha volgut destacar el Programa de Govern de Compromís pel que fa al turisme, “com una de les eines més importants de creació d’ocupació, que ha de ser de qualitat, i també com una manera de posar en valor la ciutat als seus propis habitants”. Així, segons ha dit Ribó, “la política turística que proposem passa per tota una estratègia de posicionament territorial; el nostre objectiu és que València es convertisca en la destinació de les persones que estimen el nostre clima, però també els nostres paisatges, amb l’horta i l’Albufera, el nostre patrimoni artístic i històric, la nostra cultura i els nostres creadors, i també el nostre estil de vida mediterrani. Finalment, fem una aposta especialment ferma per aconseguir un turisme de congressos i professional en què València hauria de destacar pel seu posicionament geogràfic”.

En este sentit, la coalició aposta per “pensar el territori amb totes les possibilitats experiencials durant tot l’any, i no només per al període estival”.

L’alcaldable de Compromís ha assenyalat la necessitat de posar en valor elements de casa nostra que ja són considerats inimitables per institucions d’arreu del món: la dieta mediterrània, patrimoni mundial, el projecte de recerca Predimed pel que fa a la salut, o la primera posició de València com a ciutat Erasmus de la Unió Europea. Per a Ribó, “cal aprofitar la proximitat als campus universitaris d’un barri com el Cabanyal, per a rejovenir-lo i integrar experiències multiculturals amb l’estudiantat Erasmus. També treballarem per a potenciar elements singulars com el Tribunal de les Aigües, patrimoni de la humanitat que treballarem per estendre a les Falles. Precisament la festa gran de València s’ha de convertir en un reclam del turisme de qualitat: no volem acumular xifres de turistes, sinó fer arribar els visitants que aprecien el nostre estil de vida i tradicions, i que inverteixen en conèixer-nos”.

Compromís aposta per la creació d’un ens específic de caràcter públic que aglutine les diferents administracions que han de coordinar l’estratègia turística. A més, i en l’àmbit municipal, proposa l’habilitació d’equipaments i punts de trobada per a atraure el turisme professional, de manera que “visitar València siga l’opció més eficient i eficaç per a celebrar qualsevol tipus de congrés internacional”. Esta tasca facilitadora del turisme de qualitat es compaginarà amb una programació cultural de qualitat i atractiva, tant per als residents com per als visitants, i arrelada a la cultura pròpia.

Arxivat en: Consol Castillo, Joan Ribó, turisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *