Compromís per València ha presentat les seues propostes en matèria d’urbanisme per a la ciutat. Segons ha dit el candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, “l’objectiu prioritari d’un govern progressista serà el reequilibri de València, tan segregada actualment. Les desigualtats i marginacions que tants anys de governs conservadors i ideologies neoliberals han aguditzat s’han de superar atenent amb les dotacions i infraestructures necessàries els barris més castigats”. Compromís proposa un nou Pla General d’Ordenació Urbana que, tal i com ha dit Ribó, ha de ser “en primer lloc participatiu, comptant amb l’opinió dels veïns i veïnes i les associacions; ha de ser respectuós amb l’entorn natural de la ciutat, ha de prioritzar la intervenció sobre la ciutat ja consolidada, en comptes d’ampliar-la, i ha de tindre una visió àmplia d’àrea metropolitana”.

La també candidata a l’Ajuntament, Isa Lozano, ha destacat “l’impuls que, amb Compromís, donarà el pròxim govern municipal al Parc Central, apostant per una infraestructura real lluny de promeses electoralistes, que siga finançada pel govern central, tal i com ha ocorregut en el soterrament de vies en altres ciutats com Múrcia, Vigo o Bilbao. Els valencians no hem de ser menys que ningú”. Compromís aposta per una estació ferroviària subterrània que substituïsca les funcions de l’actual Estació del Nord, juntament amb el túnel passant, que haurà d’evitar el seu pas pel centre històric per a evitar perills al patrimoni de la ciutat. La nova estació haurà de construir-se 200 metres al sud de l’actual, de manera que l’eixida fèrria puga enllaçar bé amb la Gran Via Germanies, bé amb la Gran Via Ramón y Cajal. En tot cas, ha dit Isa Lozano, la urbanització de la platja de vies actual “haurà de ser verda i dotacional per a ús de la ciutadania, lluny del model actual dissenyat durant la bombolla immobiliària”. A més, s’intervindrà sobre les Naus de Ribes perquè el veïnat de Russafa puga gaudir d’instal·lacions esportives, socioculturals i de benestar social.

El candidat a l’alcaldia, Joan Ribó, ha enumerat altres propostes en matèria d’urbanisme que implementarà en cas de governar: “volem traure profit dels centenars de solars que hi ha escampats a hores d’ara per la ciutat, i que poden servir per fer provisionalment parcs, aparcaments o dotacions esportives, per exemple”. La política de rehabilitació de vivendes que pretén dur a terme Compromís es combinarà amb la creació d’una Oficina de Gestió de Lloguer que el potencie i cree seguretat a les parts de la transacció. A més, “com ja hem dit en altres ocasions, revitalitzarem barris segregats com Natzaret, o especialment castigats per l’urbanisme depredador, com el Cabanyal; de fet, proposem una reordenació integral del Front Marítim, estructurat al voltant de l’eix del Jardí del Túria, que farem que arribe a la mar”.