El candidat de Compromís a l’alcaldia de València, Joan Ribó, ha presentat el programa de cultura de la formació.

La candidata de Compromís a la presidència de la Generalitat, Mònica Oltra, i el candidat a l’alcaldia de València, Joan Ribó, s’han reunit este migdia amb el director de l’IVAM, José Miguel G. Cortés. Mònica Oltra li ha traslladat “la voluntat que l’Institut Valencià d’Art Modern siga de nou un referent europeu, on es puguen mirar els artistes valencians i internacionals, i la ciutadania puga sentir com a propi”, mentre el candidat a l’alcaldia Joan Ribó ha insistit en la necessitat “d’adequar el solar contigu a l’IVAM, abandonat per la mala gestió dels governants actuals, per tal de configurar un espai obert als veïns i veïnes de la ciutat; un veritable lloc de transició entre el carrer i el museu amb l’art com a protagonista”.

El candidat a l’alcaldia de Compromís ha presentat el programa de cultura de la coalició que, encara pel que fa a l’art, aposta per “establir una ruta global de la Llotja, el Col·legi de l’Art Major de la Seda i el barri de Velluters, i demanar la participació en el projecte de la UNESCO ‘Rutes de la Seda’. A més, volem crear els anomenats ‘carrers de la cultura’, que seran itineraris urbans que connecten espais de creació a través de tota la ciutat”. Segons ha dit Ribó, “els valencians tenim un gran potencial creador que amb el suport institucional pot ser molt fructífer i beneficiós per a la mateixa ciutat”.

Així mateix, l’alcaldable de Compromís ha mostrat la seua aposta pel teatre i, “front a aquells que fins ara han donat l’esquena a les arts escèniques, farem que esta ciutat s’incorpore al Ciurcuit Teatral Valencià, i que l’Ajuntament tinga en compte les sales, grans i menudes, i active espais que, com el Teatre El Musical del Cabanyal, han simbolitzat el fracàs de la gestió cultural del PP. També impulsarem la Mostra de Teatre Faller, com a festival de teatre amateur més important de tot l’Estat”.

La també candidata, Consol Castillo, ha apostat per recuperar la Mostra de Cinema del Mediterrani, modificar la Fundació Municipal de Cinema per convertir-la en un ens facilitador de propostes audiovisuals, crear l’oficina València Plató Film per a atraure els rodatges a la ciutat, i tornar a les projeccions del cinema d’estiu públic amb les associacions de veïns.

Finalment, Castillo s’ha compromés a fer de València una veritable “ciutat de la música, que dóna suport als seus creadors, i que siga punt de trobada internacional, treballant perquè les administracions coordinen les programacions del Palau de la Música i el Palau de les Arts, i cuidant especialment el treball que es fa als conservatoris”.

La candidata s’ha referit també a la possibilitat de lligar els elements culturals propis de la gastronomia, el disseny i la moda a un turisme cultural de qualitat, que veja en la multiculturalitat d’esta ciutat una veritable oportunitat.