Serà en un acte dinàmic que se celebrarà este diumenge, 26 d’abril, a les 18.30h, al Palau de l’Exposició de València.

Compromís per València presenta un programa treballat de manera participativa mitjançant el debat amb el món festiu valencià i emplaça la resta de forces polítiques de la ciutat a un debat sectorial.

Compromís per València organitza una nova edició del seu ja consolidat debat “59 segons de festes” seguint un format àgil i participatiu per donar cabuda al màxim possible d’ opinions. En esta ocasió el debat estarà dedicat a analitzar les propostes en matèria festiva englobades en el seu Programa de Govern. L’acte, que tindrà lloc demà diumenge 26 d’abril, a les 18.30h al Palau de l’Exposició, acollirà a tots els agents festius del complet calendari de festes de la ciutat. Tal i com ha explicat Carlos Galiana, coordinador de la Sectorial de festes i cultura popular de Compromís per València, “els micròfons del ‘59 segons de festes’ estaran oberts per a totes les persones que vulguen dir la seua sobre un univers tan ampli com són les festes de la ciutat. Fins i tot es podrà debatre a través de la xarxes socials com Twitter, mitjançant el hashtag #59sfestes”.

El candidat en la llista electoral de Compromís per a l’Ajuntament de València i impulsor de la sectorial al 2011, Pere Fuset, ha explicat que el debat se centrarà en els assumptes relatius a les festes de la ciutat, inclosos dins del programa de Govern de Compromís, del qual s’ha mostrat “àmpliament satisfet”. Un programa redactat “després de quatre llargs anys de treball i diàleg de Compromís amb tots els  sectors de les festes de la ciutat”. Per eixe motiu, Fuset ha volgut emplaçar la resta de forces polítiques a participar d’un debat sectorial “organitzat per una entitat independent perquè tots els agents del món festiu valencià puguen comparar idees i programes. Perquè si Joan Ribó encapçala el canvi, tenim idees i equip per a millorar les festes de la nostra ciutat”.

Juntament amb Fuset i Galiana, els també candidats Pilar Soriano i Rubén Tello seran els responsables de presentar davant el públic les propostes contingudes en les 35 pàgines en què s’estructura el programa sectorial de festes. Soriano,  actual regidora de  Compromís a l’àrea de festes , aprofitarà el debat per a repassar l’ampli treball realitzat pel grup municipal i la sectorial durant tota la legislatura, que s’ha guanyat el respecte i la consideració del món de la Festa”.