Compromís per València ha aprovat per unanimitat en la seua Assemblea un Codi Ètic en què els carrecs electes que reben un sou públic es comprometen a renunciar a indemnitzacions per assistència o per formar part d’òrgans col·legiats, ja siguen d’administracions públiques o d’entitats privades quan els corresponga amb caràcter institucional; qualsevol compensació per despesa haurà de ser homologable al que percep el funcionariat públic, sempre amb total transparència.

El codi ètic també limita els manaments dels càrrecs electes a dos legislatures per tal de fomentar la renovació de persones, idees i perspectives, que només es podria ampliar una vegada de manera extraordinària si ho decideix la pròpia Assemblea. Compromís per València també estableix que els càrrecs públics puguen ostentar funcions de representació política de la coalició, però no tasques d’organització. A més, la coalició es compromet a garantir mecanismes de participació directa, establint la paritat en tots els òrgans de govern.

Una altra de les pedres angulars del codi ètic de la coalició és el compromís a no inaugurar ni protagonitzar actes de “col·locació de primeres pedres”; de la mateixa manera, no es destinaran diners públics a publicitat institucional quan realment es tracta de propaganda partidista. Esta transparència també es trasllada a l’agenda dels càrrecs electes, que explicaran amb qui es reuneixen i sobre quins temes, a més de fer públics la comptabilitat de totes les despeses fetes amb diners públics, els seus ingressos, béns i rendiments patrimonials. En l’exercici de les seues funcions, els càrrecs públics també faran públics els criteris pels quals es decideixen contractacions o nomenaments.

De la mateixa manera, Compromís per València tanca les “portes giratòries”: els seus càrrecs electes no accediran com a mínim durant 5 anys a llocs de responsabilitat en empreses sobre les quals estos càrrecs, o els de rang inferior o superior, hagen dictat resolucions. A més, hauran de cessar de manera immediata davant l’acusació per la judicatura de delictes que siguen contraris als valors que representa i defensa Compromís.

D’altra banda, Compromís per València fa públic no demanarà cap préstec a la banca per a finançar la seua campanya electoral, que se sufragarà íntegrament a través de les donacions de la ciutadania i dels propis militants de la coalició.