Joan Ribó, portaveu de Compromís a l’Ajuntament de València, ha criticat que la junta de govern municipal haja iniciat la licitació del subministrament elèctric per als pròxims dos anys, amb un cost de 44,7 milions d’euros per a les arques municipals. Des de Compromís han considerat que esta licitació a 40 dies de les eleccions suposa una hipoteca per al nou equip de govern que es triarà després de les eleccions del pròxim 24 de maig.

Ribó ha declarat: “Des de Compromís proposem que el consistori compre directament l’energia diàriament al mercat elèctric, que suposaria un estalvi del 15%. El 15% de 44,7 milions d’euros són 7 milions d’euros d’estalvi en dos anys, amb els que el consistori podria encetar un projecte de rehabilitació d’habitatges per a crear ocupació, pagar els menjadors escolars durant les vacances o millorar la deficient neteja dels carrers”.

El portaveu de Compromís ha criticat que l’equip de govern de Barberà no aposte per l’electricitat renovable i no nuclear a este contracte. A més des de l’equip de govern s’han oblidat de les condicions de responsabilitat social als plecs de les contractes, que es van aprovar al ple de febrer a proposta de Compromís.

Joan Ribó ha declarat: “Rita Barberà porta 24 anys governant al servei dels interessos de les grans empreses del Ibex 35, des de Compromís proposem un govern al servei de la ciutadania i a les mitjanes i menudes empreses del territori. El subministrament d’electricitat es pot fer d’una altra manera, les empreses del taulell o les universitats valencianes acudeixen diàriament al mercat elèctric, per què no ho pot fer l’ajuntament?”.