Compromís ha demanat hui en la reunió del Consell Rector de la Junta Central Fallera que la liquidació dels pressupostos del 2014 passe per l’Assemblea de Presidents perquè es done compte dels resultats econòmics de l’exercici. Així ho ha demanat el representant de Compromís, Carlos Galiana, perquè la gestió de les festes de Falles “passen de l’opacitat actual a una major transparència”.

El regidor de Festes, Francisco Lledó (PP), s’ha negat a tramitar la petició de Compromís, “en una mostra més de la prepotència i autoritarisme de l’equip de govern”, segons ha remarcat la regidora de l’àrea, Pilar Soriano.

El representant de Compromís en el Consell Rector de la Junta Central Fallera, Carlos Galiana, ha demanat hui en la reunió d’este organisme que la liquidació dels pressupostos del 2014 passe per l’Assemblea de Presidents perquè es done compte dels resultats econòmics de l’exercici. La demanda s’emmarca en la petició de Compromís perquè la gestió de les festes de Falles “passen de l’opacitat actual a una major transparència”, tal i com ha remarcat Galiana, que en el Consell Rector ha votat en contra de la liquidació dels pressupostos “per coherència amb el nostre vot en contra quan es presentaren els comptes”. La regidora de l’àrea, Pilar Soriano, ha afegit que, des de Compromís “no voldríem ser còmplices d’un possible trossejament de les factures. Hem comprovat que moltes de les factures estan fregant els 18.000€ sense arribar-hi, de manera que no passen per cap concurs públic. El regidor de Festes, Francisco Lledó (PP), s’ha negat a tramitar la petició de Compromís “en una mostra més de la prepotència i autoritarisme de l’equip de govern”, segons ha remarcat la regidora de Compromís.

En general, ha dit Soriano, “estem davant d’una liquidació que respon a uns pressupostos que ja denunciàrem com a irreals, perquè quan s’aborden els grans esdeveniments, la despesa real sempre supera allò que s’havia pressupostat prèviament. Per exemple, en el Concurs de Teatre Faller celebrat als locals de La Rambleta, el lloguer de la sala es pressupostava en 34.000€ però després el cost real ascendeix als 42.000€. Una despesa que podria ser tan clara com esta, acaba desvirtuant-se respecte d’allò pressupostat. El mateix ocorre amb l’elecció de la Cort d’Honor a la Fonteta, que passà dels 110.000€ pressupostats, als 121.000€ de gasto real, un 10% més.

El membre de Compromís en el Consell Rector de JCF, Carlos Galiana, ha afegit que “estem davant d’una gestió que ni tan sols és coherent quan es realitzen actes solidaris. Així, en l’acte benèfic del passat 21 de desembre celebrat al Teatre Olympia, els fons del qual s’havien de destinar a Casa Caritat, es van recaptar 3.500€ en entrades dels assistents, que havien de ser donades a esta entitat. Tanmateix, l’organització de l’acte no va tindre en compte les despeses del lloguer de la sala i el muntatge i les actuacions. Al final, el cost va ser superior a la xifra recaptada”.